Karabulut, Eğirdir ziyaretlerinde yalnızca projelerini anlatmadıklarını, aynı zamanda ilçedeki iş insanlarının görüşlerini doğrudan alarak ITSO’nun gelecekteki çalışma alanlarına ilişkin önemli tespitlerde bulunduklarını söyledi.

“İlçelerimiz ile ITSO arasında güçlü bir iletişim ağı kuracağız”

Eğirdir’in başta elma olmak üzere önemli tarım ve ihracat kalemleriyle Isparta ekonomisinde stratejik bir yere sahip olduğunu belirten Karabulut, ilçenin sahip olduğu potansiyelin daha etkin kullanılabilmesi için ITSO ile Eğirdirli iş insanları arasında güçlü ve sürekli bir iletişim kurulması gerektiğini ifade etti.

ITSO Başkanlığı görevine gelmesi halinde ilçelerle daha güçlü bir bağ oluşturacaklarını belirten Karabulut, ilçe temsilciliklerinin daha aktif hale getirileceğini ve işletmelerle doğrudan iletişimin güçlendirileceğini söyledi.

Yunus Karabulut (4)

Kamuoyuyla paylaştıkları projelerinin Eğirdir’in ekonomik potansiyelinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirten Karabulut; dijital dönüşüm, dış ticaret, e-ihracat, turizm ve marka şehir, stratejik ürün ve hizmetlerde markalaşma, Güçlü Isparta lobisi ve inovasyon başlıklarında yer alan projelerinin ilçe ekonomisi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Karabulut, sektör danışma kurulları ve ilçe temsilcilikleri aracılığıyla iş dünyasının taleplerini doğrudan yönetime taşıyacaklarını belirterek, “İlçelerimizdeki işletmelerimizle çok daha yakın bir diyalog geliştireceğiz. İlçelerimizin sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm üretmeye odaklanacağız” dedi.

Eğirdir’in ulaşım sorunu ekonomiyi de etkiliyor

Eğirdir ziyaretlerinde iş insanlarının özellikle ulaşım ve turizm konularında önemli sorunları gündeme getirdiğini aktaran Karabulut, ulaşım güzergâhlarındaki değişikliklerin ilçenin ekonomik hareketliliğini geçmişe kıyasla olumsuz etkilediğinin kendisine iletildiğini söyledi.

Karabulut, iş insanlarının görüşlerini şöyle aktardı: “Eğirdir'in turizm ve ekonomik potansiyelini tam olarak harekete geçirmek için ulaşım engellerinin aşılması gerekir. Eğirdirli iş insanlarımız, Akseki ve Korkuteli güzergâhları nedeniyle Antalya-Kapadokya ve Antalya-Pamukkale rotalarının dışında kalan ilçe için; Konya-Isparta ve Dereboğazı dâhil, devam eden yol projelerinin bir an önce tamamlanmasının Eğirdir turizmine hayati bir katkı yapacağını söylüyorlar. Bu nedenle devam eden yol projelerinin bir an önce tamamlanmasını istiyorlar.”

Yunus Karabulut (5)

Ulaşım sorunlarının yalnızca turizm sektörünü etkilemediğine dikkat çeken Karabulut, sanayi esnafının da bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirterek “Sanayici arkadaşlarımız, geçmişte ulaşım güzergâhı açısından daha hareketli olan Eğirdir’in bu hareketliliğinin azalmasının yalnızca turizmi değil, sanayi esnafını ve ilçenin diğer üretim alanlarını da etkilediğini söylediler. Ulaşımın güçlenmesi Eğirdir’in bütün ekonomik sektörleri açısından önemli” ifadelerini kullandı.

“Bölgemizde devletimizin ciddi yatırımları var, biz buna hazır olmalıyız”

İlçedeki stratejik yatırımların Eğirdir ekonomisi açısından önemli bir fırsat olduğunu ve bu yatırımlara paralel olarak ilçenin altyapı ve hizmet kapasitesinin de hazırlanması gerektiğini kaydeden Karabulut; “Eğirdir’de çok ciddi bir yatırım var. İlçemizde bulunan mevcut birlik ilçemiz ekonomisine önemli bir avantaj sağlıyor. Ayrıca bu alanda ciddi yatırımlar yapılmaya devam ediyor. Bu nedenle ilçemiz adına devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Ancak biz, Eğirdir olarak bu yatırımlara hazır olmamız lazım” dedi.

Eğirdir’in sağlık turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Karabulut, ilçede bu alanda mevcut yatırımların yanı sıra yeni yatırımların da gündeme geldiğini söyledi.

Yunus Karabulut (7)

Eğirdir’in doğal ve çevresel özelliklerinin sağlık turizmi açısından değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Karabulut, “Eğirdir’in oksijen kalitesi açısından dünyada ilk on içerisinde olduğu belirtiliyor. Bunun farkındalığının daha fazla öne çıkarılması ve sağlık turizmi yönünde çalışmalar yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Esnaf yüksek maliyet ve düşük alım gücünden şikâyetçi

Ziyaretlerde ilçe esnafının ekonomik sorunlarının da gündeme geldiğini belirten Karabulut, artan işletme maliyetleri ve azalan yerel alım gücünün esnaf üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu söyledi.

Eğirdir’de Bağ Evi Cayır Cayır Yandı!
Eğirdir’de Bağ Evi Cayır Cayır Yandı!
İçeriği Görüntüle

Eğirdir ekonomisinin önemli unsurlarından olan tarım faaliyetleri ile sezonluk turizm hareketliliğindeki dalgalanmaların çarşı esnafına doğrudan yansıdığını ifade eden Karabulut, esnafın daha sürdürülebilir bir ekonomik hareketlilik istediğini kaydetti.

Turizm işletmecileri ve esnafın ise ilçenin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğini, ziyaretçi profilinin sınırlı kaldığını ve turizm sezonunun istenilen ölçüde uzatılamadığını dile getirdiğini aktardı.

Karabulut, iş insanlarının alternatif turizm alanlarına ilişkin önerilerini de şöyle aktardı:

“Eğirdir’in doğa, ekoturizm ve gastronomi gibi alternatif turizm alanlarında da öne çıkarılması gerekiyor. Bu alanların bütüncül bir planlamayla değerlendirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Eğirdir’in turizm potansiyeli yeterince değerlendirilemiyor. Ziyaretçi profilinin çeşitlendirilmesi ve turizm sezonunun uzatılması gerekiyor.”

Yunus Karabulut (2)

“Sadece projelerimizi anlatmıyor, iş insanlarımızı dinliyoruz”

Eğirdir ziyaretlerinin kendileri açısından önemli bir saha çalışması olduğunu belirten Karabulut, iş dünyasından alınan görüşlerin hazırladıkları projelerin şekillenmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

“Sorunların çözümü için kolları sıvayacağız”

Karabulut, ITSO Başkanlığı görevine gelmesi halinde sahada karşılık bulan sorunların çözümü için çalışacaklarını belirterek şöyle konuştu:

“Biz gezilerimizde sadece projelerimizi anlatmıyoruz. Aynı zamanda iş insanlarımızı dinliyor, onların sorunlarını kendi sorunumuz olarak görüyoruz. Başkanlık nasip olduğunda bu sorunların çözümü için kolları sıvayacağız. Eğirdir’in hak ettiği değeri bulması, ticari ve ekonomik potansiyelinin daha üst düzeyde kullanılması için çalışacağız.”

Yunus Karabulut (3)Yunus Karabulut (1)

Kaynak: Haber Merkezi