İşte Şakir Aksöz'ün ilginç yazısı:

Eğitimin sorunlarını gündeme getirdiğimiz, Milli Eğitim Müdürünü uyardığımız için mahkemelik olduk. Isparta’da bir şeyler düzelecekse, başarı gelecekse biz razıyız mahkemelik olmaya.

Sayın Müdür eğitimdeki başarısızlığı, özellikle üniversite sınavındaki durumu nihayet kabullendi ve “nerede hata yapıldığını araştırmak için Çalıştay yapacaklarını” açıkladı. Geçte olsa olumlu bir gelişme.

Ancak bu ilin bir eğitim planına ihtiyacı olduğunu daha önce gündeme getirdik. Özellikle bazı okullarda, Isparta’nın en gözde okullarında sınıflarda nefes alacak hal kalmadığını, acil önlem alınması gerektiğini, birkaç yıl içinde tıkanmaların yaşanacağını yazdık.

Derslik sıkıntısının yanında Isparta’yı bekleyen en önemli sorunların başında ortaöğretim yurtlarındaki yetersizlik geliyor. Eğer yatırım yapılmazsa kısa süre içinde ortaöğretimde bir çok öğrenci yurt bulamayacak.

Çalıştay yapılırken sadece sayısal veriler, akademik başarlar değil, eğitimin her dalı ele alınmalı. Fiziki şartlardan, öğretmenlerin psikolojisi, müdürlerin sorunları gibi bütün konular ele alınırsa Çalıştay amacına ulaşır.

Tekrar ediyorum ve altını çizerek belirtiyorum: Bazı mahallelere yeni okul yapılmazsa, okullar mecburen ikili öğretime geçecek. Bu demek ki eğitimde olumsuzluklar artacak, tıkanacak. Allah’tan iş adamı Mesut Şener Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu’nun yanına yeni bir okul yapıyor da o bölge kurtuluyor. Her ne kadar bazı idareciler Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu bölgesinde okula ihtiyaç olmadığını düşünse de, ihtiyacı göremese de yeni okul büyük bir rahatlama sağlayacak.

Ortaöğretimde yurt planlaması yapılmazsa bir çok çocuğumuz önümüzdeki yıllarda sorun yaşayacak açıkta kalacak. Veya sıkış – tepiş barınma olacak ve yurtlardaki yaşam standartları düşecek.

Şu ana kadar bu konuda bir planlama haberini almadık. Daha doğrusu eğitimle ilgili hiç planlama çalışması bilmiyoruz. Varsa yetkililer açıklasınlar bizde kamuoyunu bilgilendirelim.

Ayrıca bu Çalıştay ne zaman yapılmalıydı Sayın Yılmaz. Okular açılmadan, eğitim – öğretim yılı başlamadan yapsaydınız da, okullar açıldığında gerekli önlemler alınmaya başlasaydı.  Şimdi Çalıştay yapıldı, yapılıyordu deninceye, sonuçlar alınıncaya en az bir yıl daha kaybederiz. Sizin göreviniz  Mayıs ayına kadar devam ediyormuş ama sonuçlarını siz göremeyebilirsiniz.

Ayrıca neden bugüne kadar beklediniz. Sizinde kendi sözlerinizle itiraf ettiğiniz gibi başarısızlık bugün ortaya çıkmadı ki. Her geçen gün “ben geliyorum” diye bağırdı.

Neden erken davranarak, yılları heba ettiniz?

Neden sürekli “başarılıyız” diyerek sorunları halının altını süpürdünüz?

Peki ne oldu da başarısızlığı itiraf etmek zorunda kaldınız?

Herhalde Isparta iki ayda başarısız hale gelmedi.

Bütün bunlar bir tarafa eğitimde ciddi yatırımlara ihtiyaç var ve acil olarak bazı konulara el atılmalı. Yoksa göreceksiniz önümüzdeki yıllarda millet birbirini yiyecek, okul müdürleri büyük sıkıntılar yaşayacak.

Bu işler, size her gelen veli için okul müdürünü aramakla olmuyor. Bu işler icraatla, planlama ile, yatırımla oluyor. İnşiallah Çalıştay’dan sonuç alınır.

Yazılarım üzerine neyin ne olduğunu bilmeyen, beni tanımayan bir aklı evvel okuyucu yorum yazmış internet sitesine. Demiş ki:”Şakir Aksöz bacanağını il milli eğitim müdürü yapmak için her şeyi yapıyor, helal olsun.”

Ne diyelim Allah selamet versin. Benim iki bacanağım var. Biri Antalya’da öğretmen, diğeri Yalvaç’ta. Yalvaç’taki bacanağım bırakın müdür olmayı, müdür yardımcılığı sınavlarına bile girmedi. Onun için öyle bir derdim yok.

Ancak bu ve bunun gibi arkadaşların bilmediği bir konu var; buradan açıklıyorum: Yakınlarımı, akrabalarımı milli eğitim müdürü yapmak için uğraşmıyorum, kendim milli eğitim müdürü olmak için uğraşıyorum. Bir arkadaş yorum yazmış ya: Şakir Aksöz’ü milli eğitim müdürü yapın diye. Bende o arkadaşın isteğini yerine getirmeye çalışıyorum. Söz dinleyen bir insanım çünkü.

Yoksa eğitim ile ilgili bu kadar yazıyı yine yazayım. Yazıyorum, o halde müdür ben olmalıyım. AK Parti milletvekilleri, il başkanı, Sayın Bakan beni müdür yapın bakın eğitim nasıl düzeliyor.

Şaka bir tarafa bu aklı evveller buna da inanır.

 Kaynak: Çözüm Gazetesi