Isparta'nın Sav Kasabasında bulunan Sinandede Camiinde hatimle teravih namazı kılma geleneği yaklaşık 30 yıldır ilgiyle devam ediyor. Her gün Kur'an-ı Kerim'in bir bölümünü okuyan cemaat, her yıl olduğu gibi bu ramazanın sonunda da Kur'an-ı Kerim'i hatmetmeyi hedefliyor.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve içerisinde bin bir aydan hayırlı Kadir Gecesini barındıran ayda ifa edilen en önemli sünnetlerden biri olan hatimle kılınan teravih namazı geleneği Sav Kasabası Sinandede Camiinde vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor.

Hatimle kılınan teravih namazının sahabelerin başlattığı bir gelenek olduğunu söyleyen cami cemaati İbrahim Kuzu, teravih namazını hatimle kılmanın faziletli olduğunu söyledi.

Şarkikaraağaç'ta  Otomobil Yoldan Çıktı 2 Yaralı Şarkikaraağaç'ta Otomobil Yoldan Çıktı 2 Yaralı

Kuzu, "Biz dinimiz Kur'an ve Sünnetten öğreniyoruz. Bizim sahabelerden öğrendiğimize göre hadislerde Peygamber Efendimizin teravihi cemaatle kılmadığını, yalnız bir iki defa cemaatle kıldığını onun dışında yalnız kıldığını biliyoruz. Bunun nedeni de cemaatle kılındığı zaman onlara farz olacağını düşündüğü için cemaatle kılmamış ama sahabelerin geleneğinde hatimle teravih olduğunu biliyoruz. Hz. Ömer döneminde bu 20 rekâtı hatimle ve cemaatle kılmış. İlk önce bunu tek bir camide kılmış ama daha sonra hafızları diğer camilerde de kılınması için görevlendirmiş. Biz sahabelerin uygulamalarına göre kendimizi şekillendiririz” ifadelerinin kullandı.

"Hatimle teravih namazı kılmak için akülü araçla gelen dedeler var"

Sinandede Camiinde genç ihtiyar her kesimden teravih namazına yoğun katılım var. Komşu köylerden de katılımın olduğu camide dikkat çeken 2 isim var: İbrahim Çakmakçı ve İbrahim Kuzu. Camide ilk hatimle teravih namazı kılınmaya başlanmasından sonra her yıl geldiğini bildiren İbrahim Kuzu, '' Camide cemaatle namaz kılmanın sevabı fazla. İmkanım oldukça devamlı camiye gelirim. Bu camide hatimle teravih namazı kılınmaya başladıktan sonra hep geldim. Camimize hafız getiren Isparta'ya hafız yetiştirme kursu yapan Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Müftü Halil İbrahim hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Bu günlere onun sayesinde gelindi. Bu yıl bacaklarımdaki rahatsızlıktan dolayı camiye gidemeyecğim diye üzüldüm, arkadaşım İbrahim Çakmakçı akülü araçla camiye getirip götürüyor. Allah ondan da razı olsun. Sinandede camimize herkesi bekliyoruz. Namaz çıkışı çay ikramımız oluyor.'' dedi.