Geçen gün bu köşeden dile getirdiğim, Isparta il merkezinde, terör örgütü sempatizanlarının, Ülkü Ocakları’na mensup gençlere saldırması konusunda en son Pazartesi günü olaylar çıktı. Aslında bu olayların geçmişi çok gerilere uzanıyor. Ancak, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri, terör örgütü sempatizanlarının daha önce tespit ve takip ettikleri Ülkü Ocakları’na mensup gençleri dövmeleri bardağı taşıran son damla oldu.

***

             Üniversiteden mezun olmuş, bir işe girip çalışmaya başlamış ülkücüleri bile darp eden terör örgütü sempatizanlarının amacını daha önce de yazmıştım. Onlar, bilerek ve isteyerek huzurun bozulmasını, insanların huzursuz ve rahatsız olmasını istiyorlar. Bu tuzağa düşmemek, bu oyuna gelmemek gerekiyor. Bu konuda MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan’ın gösterdikleri gayret taktire şayan.

***

             Son olarak Pazartesi günü Isparta Otogarı’nda bir ülkücü çocuğun darp edilmesi üzerine çıkan olaylarda Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan’ın sağduyulu ve itidalli tavrı olmasaydı olaylar bütün Isparta’ya yayılabilirdi. Olayları duyar duymaz Otogara gittim ve Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan’ın, arkadaşlarının darp edildiğini duyarak oraya toplanan binlerce ülkücüyü sakinleştirmeye çalışıp, herkese ‘slogan bile atmadan’ dağılmaları talimatını verdiğine ben şahidim. Bu yazdıklarımın dışında kim ne söylüyorsa YALANDIR, İFTİRADIR. Bu YALANI ve İFTİRAYI atanlar da kendi açıklarını kapatmak için günah keçisi arayanlardır.

***

BU İDDİALAR MUHAKKAK İNCELENMELİ

SDÜ’YE MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLMELİ

             Bu yaşanan olaylardan sonra MHP İl Başkanı İsa Yalçın bir basın açıklaması yayınladı. Yalçın’ın açıklamasında, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’a yönelik ağır suçlamalarına dikkat çekmek istiyorum. Terör örgütü sempatizanlarının saldırısına maruz kalmış bir siyasi partiden öte, Türkiye’nin siyasetine yön veren bir partinin il başkanının, o ildeki üniversitenin rektörü hakkında ortaya attığı iddialar muhakkak incelenmelidir.

***

             MHP İl Başkanı İsa Yalçın açıklamasında, ilk olarak Ülkücü gençlere saldıranların üniversitedeki yönetim zafiyetinden güç aldığını iddia ediyor. Yalçın, “Üniversite yönetimi terör örgütü ve sempatizanları tarafından önemli kabul edilen günlerde, bu zihniyetin üniversitedeki uzantılarına, sağduyulu vatandaşların ve emniyetin uyarılarına rağmen gösteri yapmalarına izin verilmiş, ilerleyen zamanlarda da izinsiz gösteri düzenlemişler buna üniversite yönetimi müdahale etmemiş, emniyet mensuplarının da müdahale etmesine izin vermemiştir” diyor. Yalçın, üniversitenin ‘siyasallaştığını’ ve ‘bölücülüğe geçit veren bir kurum’ olduğunu belirtiyor.

***

            MHP İl Başkanı İsa Yalçın açıklamasının sonunda uyarılarda da bulunuyor:

            BİR: Herkes aklını başına almalı ve ne kadar tehlikeli bir oyun oynadıklarının farkına varmalıdır.

            İKİ: Kimse bizi kanlı bir kardeş kavgasında taraf olmaya zorlayamaz.

            ÜÇ: Bugün rüzgar ekenler yarın fırtına biçerler. Isparta sokakları Ülkücülerin sabrının sınanacağı yerler değildir.

***

             Az önce de belirttiğim gibi; SDÜ yönetiminin terör örgütü sempatizanlarına yönelik bir müsamaha içinde olup olmadığı, üniversite yönetiminde bir zafiyetin yaşanıp yaşanmadığı, daha önce gösteri yapan gruba müdahale etmek isteyen emniyet güçlerine neden izin verilmediği vb. bu konular muhakkak incelenmeli, bunun için müfettiş görevlendirilmelidir.

***

             Milliyetçi Hareket Partisi gibi bir partinin İl Başkanı bu konularda bizzat kendisi açıklama yapıyor ve ortaya bazı iddialar atılıyorsa bunun muhakkak bir zemini ve altyapısı vardır. Eğer bu iddialar doğru çıkarsa Rektör Baydar’ın derhal görevden uzaklaştırılması gerekir. Ki biz bunun olmasını istemeyiz. Bu iddialardan sonra yapılacak incelemeyi ve sonuçlarını takip edeceğim.