Isparta Ak Parti Milletvekili Adayı Osman Zabun, Kanal32'de katıldığı Canlı yayında duygu dolu anlar yaşadı. Muhalif Partilere gönül vermiş bazı seçmenlerin sahada kendilerine ulaşarak, bu seçim Oyumuz Recep Tayyip Erdoğan'a seçim sonrası partilerimizde kendi iç mücadelemizi yapacağız ama bugün Cumhurbaşkanımızı bu zor süreçte desteklememiz lazım dediklerini ifade ederken duygularına hakim olamayacak göz yaşlarına boğuldu.

İsmail Altunbaş;
Evet seçimlere artık çok kısa bir süre kaldı. vatandaşı da tabirle. Son düzlükteyiz diyebiliriz. siyasi parti milletvekili adayları da sahada çalışmalarını ağırlıksız bir şekilde sürdürüyor. Biz de Kalınosk ekranlarından milletvekili adaylarının sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Bugün,
AK Parti Isparta milletvekili adayı Osman Zabun bizlerle birlikte. Efendim öncelikle haber bültenimize hoş geldiniz.

Osman Zabun;

Hoş bulduk. Ben teşekkür ediyorum. yine sizler vasıtasıyla bütün hemşehrilerimi ekranları biz başında bizi izleyen bütün Ispartalı hemşehrilerimi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. yani en güzel akşamlar onların olsun

İsmail AltunbaşBaşkanım adaylığınız açıklığından da itibaren hakikaten sizi takip ediyoruz. Gazeteci olarak çok yoğun bir tempo içerisindesiniz. Hatta biz sızı yakalayamıyoruz. Öyle aramızda espri var. çok özellikle ilçe ve kırsalda çok dolaşıyorsunuz. nasıl gidiyor seçim çalışmaları? Saha nasıl?

Osman Zabun;

Şimdi tabii şunu ifade etmem lazım. Yani benim yıllardır siyasette nasıl bir performansla koşturduğumu, bütün yakın çalışma arkadaşlarımız çok yakından bilirler. yani özellikle üzerimize aldığımız işin, görevin hakkını layıkıyla vermek benim için temel prensiptir. Buradan bakıyorum, Ve o yüzden de mümkün olduğu kadar fazla hemşehrimize, vatandaşımıza ulaşmak ve onlarla muhabbet etmek, dertleşmek dikkat ve özen gösteriyoruz
Yine sadece dolaşmak, muhabbet etmek değil, bunun da ötesinde adeta biz hemşehrilerimizle yerelde şehirde, kırsalda, köyde, ilçede dertleşiyoruz bir nevi onlarla hasret gideriyoruz. ve çok güzel de bir süreç yürüyor. Bunu da ifade etmem lazım. Bütün köylülerimiz, bütün hemşehrilerimiz hem Isparta'da hem ilçelerde hem köylerde Büyük bir muhabbetle bağrına basıyor. Bu bizi hem ciddi anlamda duygulandırıyor. Hem de bizim motivasyonumuzu artırıyor. Inanın yani yorulmak tabiri hiç hissetmiyorum desem yeridir. Sabah erken saatlerde çıkıyoruz, gece geç saatlere kadar. Yani o birazcık da içinizdeki duyduğunuz heyecanla doğru orantılı. ve koşturuyoruz. ve şükür ki Isparta'mızın bütün noktalarına ulaşmaya çalışıyorum ve yine şunu da açıklıkla ifade etmem lazım. Ispartamızın bütün noktalarında yani sadece bundan önceki süreçteki siyasi Duruşları, işte bize fazla destek veren, az destek veren bunların hiçbirisi, her birisi bir tarafa tamamen bütün hemşehrilerimiz tarafından böyle güçlü bir muhabbetle kucaklanıyor olmak bu da beni ayrıca duygulandırıyor, bunu da buradan paylaşmak istiyorum hem de bu muhabbeti gösteren bu teveccühü gösteren bütün Ispartalı hemşehrilerime de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

İsmail Altunbaş;

Başkanım şunu soracağım. sahada geziyorsunuz. Evet onu ifade ettiniz yani on yıl il başkanlarını size yakın çalışan bir gazeteci olarak bu kadar iddialı konuşmamıştınız. Mesela en son demiştiniz ki bugüne kadar aldığımız oyların daha fazlasını tarihi rekor olacağız. Yani bunu hissettiğiniz için mi?

Osman Zabun;

Kesinlikle şunu ifade etmek istiyorum bir defa yani yıllardır siyasetin içerisindeyiz. bunu görüyorsunuz. ve bir şekilde de bunu yansımalarını da bu süreç içerisinde, daha önceki seçimlerde bir şekilde bunları da alarak sonuçlarla daha önceki duygularınızı, hissettiklerinizi yan yana getirerek bir okuma gerçekleştiriyorsunuz. Yani ben bu seçimlerde vatandaşımızın, hemşehrilerimizin ortaya koymuş olduğu teveccühten yola çıkarak şunu söylüyorum. Inşallah yani ben yine ifade ediyorum. Inşallah ekibin ikiden bu tarafa almış olduğumuz oyların üzerinde bir oyla ve Isparta'da AK Parti oyları itibariyle Türkiye'de Şöyle üst sıralarda bir çıtada bir çizgide bu süreci tamamlayacak diye düşünüyorum.

Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı

Yani sadece AK Parti bugüne kadar AK Parti camiası içerisinde bulunmuş hemşehrilerimiz değil Yani inanın yani birçok yerde gözlerimiz yaşarıyor. Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimizden, Cumhuriyet İYİ Partili kardeşlerimizden, hemşehrilerimizden geliyorlar yanımıza. Diyorlar ki başkanım Biz, biz böyle bir siyaseti tasvip etmiyoruz. Kendi genel merkezlerinin ortaya koyduğu siyaseti biz bunu tasvip etmiyoruz. Diyorlar ki biz on dört Mayıs'ta el birliğiyle, güç birliğiyle CHP'liler olarak İYİ Partililer olarak, AK Parti, MHP bütün Türkiye'nin siyasi unsurları olarak biz Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında duracağız, arkasında duracağız. Ve AK Parti'ye de oyumuzu vereceğiz diyorlar.

Biz ondan sonra siyasetimizi kendi içimizde yaparız. Ama ülkemizi hiç kimseye bırakmayız. Bu ülkede bu vatan toprakları üzerinde hiç kimsenin siyasete müdahale etmesine fırsat vermeyiz diyorlar yani, Bunu CHP'liler ve İyi Partililer. Evet kesinlikle sahada bunu görüyoruz. Bu bizi bizim motivasyonumuzu güçlü bir şekilde artırıyor.

İsmail Altunbaş;

Herhalde oradaki sahadaki şeyde sizi duygulandırıyor başkanım yani. Burada hissediyoruz,

Başkanım hani özellikle son dönemlerde HDP'nin yapmış olduğu açıklamalar herhalde o rahatsızlık oluşturdu galiba sahada. Vatandaş nezdinde. Hani bazen dediğiniz gibi şöyle, bazen bir taraftan soğan siyaset yapılıyor. Diğer taraftan işte vatan, bayrak, ezan siyaseti yapılıyor.

Siz bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Osman Zabun;

Biz ben şöyle söylüyorum. Yani burada özellikle muhalefetin o üst tabakasının kendisine cumhurbaşkanı adayı olarak seçtiği aktörün Dairesindeki o yöneticilerin oluşturduğu siyasi konjonktürün ve oluşturduğu siyasi dilin kendi tabanlarına dahi uymadığını, yani kapağın tencereye uymadığını görüyoruz.

Ve bunun faturasını da bu yanlışlıklarının faturasını da on dört Mayıs'ta ödeyecekler. Bunu da görüyoruz. Bu milletin değerlerine aykırı siyaset yapılamayacağını, bu milletin hassasiyetlerine aykırı siyaset yapılamayacağını bizden önce onların Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi tabanı. İYİ Parti'nin kendi tabanı sandıkta ortaya koyacaktır. Bunu görüyoruz. Evet. bu bir rahatsızlık yaratıyor. Tabii çok net.