ISPARTASPOR DEFTERİ KAPANMIŞTIR

 Son iki aydır Ispartaspor klübünün içerisindeyim. Yöneticisinden, futbolcusuna, teknik heyetinden taraftarına kadar klübün iç dünyasını yakından görme fırsatı buldum.

        Ispartaspordaki yönetim boşluğu nedeniyle İstanbuldaki işadamı hemşehrimiz sayın Hasan Köstüklü’yü kulübe sahip çıkması noktasında teklif götürdüm, bu oluşumun Isparta ayağını ben, İstanbul ayağını ise yine hemşehrimiz sayın Mustafa Kaya götürdü. İki aylık görüşmeler, diyaloglar ve araştırmalarımız sonucunda işe başladığımız ilk gün ile son gün arasındaki fark ve bazı gelişmeler sayın Köstüklü’nün takımı almadan, dışardan destek vermesi şeklinde sonuçlandı. Sayın Köstüklü kesinlikle başkanlıktan vazgeçmek yerine zamana bırakmayı uygun gördü.

        Daha önceki yazılarımda da klübün zarar görmemesi adına bazı gelişmeleri yazmayacağımı söylemiştim, yine aynı şeyleri söylüyorum, Hasan Köstüklü beyin neden vazgeçtiğini açıklamak yerine, klübün zarar görmeden mevcut veya yeni yönetimin takıma sahip çıkması ve takımı ligde bırakmasının daha doğru olduğunu düşündük.

        Ne varki bazı yerel gazetelerin gercekleri araştırmadan, kamuoyundaki konuşmaları yada yorumlara dayanarak kaleme aldıkları yazılar şahsımı ve oluşumumuzu  çok yıpratmıştır. Bu gazetelerde çıkan haber ve yorumlara mevcut yönetimin tepki vermemesi ve haberi yazan gazeteci arkadaşlarla yapılan görüşmelerde gerçekleri anlatmamıza rağmen düzeltme yazısının yayınlanmamasını bir gerekçe olarak görüyoruz.

Sayın Hasan Köstüklü ve arkadaşları kulübü almayacaklarını daha önce beyan etmelerine rağmen, takıma her konuda destek sözünü son üç maçın galibiyet primini açıklayarak göstermiştir. Üstelik futbolcuları motive etmek için yapılan jestlerin ne olduğunu yazmama bile gerek yok. Toplam 11 puan alan Ispartasporda futbolcular Hasan Köstüklünün prim desteği ile beş puan almayı başarmıştır.

        Hasan Köstüklü ve arkadaşlarını eleştiren, gerçek dışı beyan ve ifadeler ile oluşumumuzu yıpratmaya çalışanların gerçekte Ispartaspora büyük zarar verdiğini zaman içerisinde göreceğiz. Klübün ligden düşmesi yada diğer sıkıntılar ile karşı karşıya kalmasında sorumluluğu olanlar elbette birgün kamuoyu önünde hesap vermek durumunda kalacaklardır.

Bu gelişmelerden sonra Hasan Köstüklü’yü reklam yapmakla suçlayan iki gazeteci arkadaşımla bizzat görüşerek kendilerine gerçekleri anlattım ve Ispartaspor defterinin kapandığını söyledim, artık söz konusu iki gazeteci arkadaşlada herhangi bir sorunumuz yoktur, onların mesleğine ve yazılarına saygı duymaktan başka yapılacak birşey yok, takdir kamuoyunundur.

        Bugünden itibaren Ispartasporla ilgili gelişmelerde kesinlikle şahsımın ve Hasan Köstüklü beyin ismi yer almayacaktır. Olayları dışardan takip etmeyi uygun görüyoruz. Dün yerel bir gazetede klübü alacağını söyleyen eski başkanlardan Selçuk Tık’ın sayın Hasan Köstüklü’nün desteğini aldığı yönünde çıkan haberlerinde gerçeği yansıtmadığını buradan ifade etmek istiyorum. Selçuk Tık, kesinlikle Hasan Köstüklü beyle görüşmemiş ve böyle bir destek sözü almamıştır.

        Önümüzdeki günler neyi getirir bilemiyorum ama iyi bir Ispartaspor taraftarı olarak klübün başarıları ile övüneceğimizi, başarısızlığı ile üzüleceğimizi kamuoyununa birkez daha ifade ederek, belki bir gün yeniden takıma sahip çıkabileceğimizi ama şimdilik gelişmeleri seyrine bırakmayı uygun gördüğümüzü birkez daha ifade etmek istiyoruz.

        Sayın Hasan Köstüklü bey önümüzdeki günlerde kendi imzası ile yapacağı yazılı açıklama ile kamoyunu bilgilendirecektir.

Saygılarımla....