Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 18 Nisan 1999 seçimlerinde 27 bin oy alarak belediye başkanlığına seçilmiş. Günaydın başkanlığı AKP’li Hasan Balaman’a devrettiği 28 Mart 2004 seçimlerinde ise 34 bin oy almış. Yani, Günaydın seçimi kaybederken bile oyunu 7 bin civarında artırmış. Daha sonra tekrar Belediye Başkanı seçildiği 29 Mart 2009 seçimlerinde ise 39 bin oy sayısına ulaşmış. Yani, Günaydın 27 bin oyla başladığı siyasi hayatında 39 bine kadar çıkarak, 10 senede oyunu yüzde 50 oranında artırmayı başarmış bir isim.

     Başkan Günaydın’ın, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından da son derece sevilen, fikirlerine değer verilen bir isim olduğunu biliyorum. MHP’nin 3,5 yıllık iktidar ortağı olduğu dönemde, koltuğunun altına aldığı projelerle sık sık Bahçeli’nin kapısını çalan Günaydın, 2004-2009 yılları arasında da MHP Genel Merkezi ile irtibatını hiç kesmedi.

     Şöyle ki; MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatı ile kuruluş çalışmaları başlatılan ‘Türk Ata Üniversitesi’ kampusunun tüm mimarisi Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından çizildi. Bu bilgiyi bugün MHP’de siyaset yapan bir çok insan bile bilmez. Günaydın bunu bugüne kadar hiç konuşmadı, kimseye bahsetmedi.

     Başkan Günaydın gibi hem mesleki yaşantısına zirveye ulaşmış hem de her aday olduğu dönemde oyunu artıran isimler siyasi partiler için bulunmaz fırsatlardır. Başkan Günaydın’ın bu başkanlık döneminden sonra tekrar aday olmayı düşünmediğini tahmin ediyorum. Ancak, Günaydın’ın MHP tarafından muhakkak değerlendirileceği kanısındayım.

     En geç 10 ay sonra yapılacak olan genel seçimlerde Başkan Günaydın’ın milletvekilliğine aday olmasını düşünenler arasındayım. Seçimler yaklaştığı bugünlerde milletvekili olmak isteyenlerin kulisleri de arttı. Bugünlerde, muhtemel milletvekili adaylarının bütün ihtimalleri ‘Günaydın aday olursa’ ve ‘Günaydın aday olmazsa’ üzerine yürüttüklerini kulislerden duyuyorum.

GÜNAYDIN ŞANSINI DENEMELİ

     Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk başkanlık dönemi partisinin iktidar ortağı olduğu döneme denk geldiği için yoğun yatırımlarla ve projelerin icrası ile geçti. Ancak bu dönemde muhalefette olmasının büyük zararlarını gördüğünü biliyorum. Bugün iktidar partisi yetkilileri her ne kadar, “Herkese eşit davranıyoruz” dese de, kendilerinden olmayan belediye başkanlarına inanılmaz güçlükler ve zorluklar çıkartıyorlar. (Bunların neler olduğunu ilerleyen günlerde yazacağım)

     Başkan Günaydın’ın 29 Mart 2009’dan bu yana, ‘bozuk’ dediği belediyeyi düzeltmeye çalışmaktan başka bir işe bakamadığını herkes görüyor. Bugün Isparta Belediyesi eski günlerine artık ulaşmak üzere. Bu elbette Günaydın ve ekibinin başarısı.

     2 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Yusuf Ziya Günaydın’ın önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili adayı olması düşüncesindeyim. Günaydın’ın yerelde kazandığı tecrübelerle milletvekilliğinde son derece verimli olacağını düşünüyorum.

     Derdim MHP’ye milletvekili adayı bulmak değil. Ancak Günaydın gibi, -az önce de yazdığım şekilde- her girdiği seçimde oyunu artıran, 2 dönem belediye başkanlığı ve siyaset tecrübesi bulunan isimlerin Isparta’ya milletvekili olarak da hizmet vermesi taraftarıyım.

     Genel seçimlere -zamanında yapılsa bile- çok az bir süre kaldı. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli 1 Ekim’de seçim startını vereceklerini açıkladı. MHP’nin politikalarını anlatmaktan öteye, halkın kabullendiği, tanıdığı ve güveneceği isimleri vitrinine koyması gerekiyor.

     Bakalım zaman ne gösterecek?