Hüyüklü halkının büyük teveccühüyle üçüncü dönem belediye başkanlığı görevini yürüten Hasan Yıldız, Hüyüklü halkının yaşam standardını daha üst seviyelere çekebilmek için 13 işçi ve 8 memur personeliyle birlikte canla başla çalıştıklarını söyledi.
MAZERET YOK, HİZMET VAR
En büyük kaynaklarının tasarruf olduğuna dikkat çeken Hüyüklü Kasabası Belediye Başkan Hasan Yıldız; “Biz kasabamızı, Gurbetin Beldesi Hüyüklü olarak ifade ediyoruz. Halkımızın çoğu Avrupa’da yaşamakta, orada ekmeğinin peşindedir. Her evden mutlaka bir veya iki kişi var.  Bu kapsamda nüfusumuz kış aylarında iki binlere kadar düşüyor, ama yazın altı bini geçiyor. Bu doğrultuda iller bankası payımız düşük. Gelirimiz kısıtlı olmasına rağmen hiçbir zaman mazeret üretmeden hizmet üretmeye devam ettik. En büyük kaynağımız ise tasarruftur. Her şeyi hiç israf etmeden yerli yerinde kullanmak suretiyle yatırım ve projelerimizi gerçekleştiriyoruz “dedi.


DAHA GÜZEL BİR HÜYÜKLÜ HAYALİYLE ÇALIŞIYORUZ
Amaçlarının kasaba halkının yaşam kalitesini yükseltmek olduğuna vurgu yapan Başkan Yıldız; “Göreve geldiğimiz ilk günden beri daha güzel bir Hüyüklü hayaliyle hizmet veriyoruz. Halkımızın yaşam kalitesini daha üst seviyelere çekebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda caddesi ve sokağı daha düzgün olan, meydan düzenlemesi tamamlanmış bir belde oluşturmak istedik. Çok şükür bunu başardık.  Önceki dönemlerde 3 milyon adet kilit taş döşemesi yapmıştık, bu dönem 1 milyon adet daha kilit taş döşemesi yaptık.  Tüm vatandaşlarımızın evinin önüne kadar kilit taş döşemesi yaptık. Vatandaşımız evinden çıktığı andan itibaren hiçbir çamura basmadan rahatça, tertemiz olarak gitmek istediği yere gidebiliyor. Bu doğrultuda yeni yollar açtık. Yollarımız açmadan önce su ve kanalizasyonlarımızı döşedik, sanat yapılarını tamamladık ve ondan sonra üst yapılarını tamamladık.” diye konuştu.


SOSYAL ETKİNLİKLER DAYANIŞMAYI PEKİŞTİRİYOR
Hüyüklü halkının yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Yıldız; “Bizim halkımız kadirşinastır. Halden, dertten anlar. Yardımlaşma ve dayanışma bizim için çok önemlidir. Bizde belediye olarak sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda her yıl Hıdırellez etkinlikleri düzenledik. Pandemi dolayısıyla ara vermiştik. Bu sene inşallah 12’cisini düzenleyeceğiz. Sosyal etkinlikler için park düzenlemeleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yeni mesire alanımız Hüyüklü Kasabası ve Çaltı Köyü Yolu üzerinde. Çok şükür geçen sene TBMM Başkanvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç vekilimizin destekleri ve özel idaremizin gayretleriyle asfaltlandı.    Şimdi oraya içinde tarihi bir köprü olan büyük bir mesire alanı yapıyoruz. İçme suyunu oraya kadar götürdük. Kendimiz ustalığını yaparak iki tane çeşme yaptık. Mescidi, tuvaleti yapacağız. İnşallah bu yıl onları bitireceğiz. Allah rahmet eylesin Hacı Emin abimiz ölmeden önce tüm mal varlığını halkımız için bağışlamış. Çok eskiden, belediye olmadan muhtarlık döneminde bağışlanmış. Şuan oturduğumuz belediye hizmet binası ve tüm garajlarımız dahil hepsi onun bağışladığı arsa üzerindedir. Bizde onun ruhu için her Ramazan Bayramında mevlidi şerif ve dualar okuyoruz. Hayır, hasenat yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza yemek ikram ediyoruz.” dedi.


HER ALANDA YATIRIM YAPILDI
İhtiyaç olan her hizmeti öncelik sırasına göre yaptıklarını belirterek konuşmasına devam eden Başkan Yıldız; “Biz belediye olarak her alanda yatırım yaptık. Yarı açık şeklinde çok amaçlı olarak bin metrekare bir yer yaptık. Yanında yemekhane ve mutfak şeklinde yemeklerin pişirildiği bir yer oluşturduk. Burada düğünler, mevlit yemekleri, sünnetler gibi etkinlikler yapılıyor. Öğrencilerimiz milli bayramlarda etkinliklerini orada yapıyor. Aynı şekilde makine parkımız için garajlar oluşturduk. Gençlerimizin spor yapması için halı saha yapmıştık. 1560 metrekare, kapalı olarak dokuz sene önce yapmıştık. Bu yıl brandasını yenileyeceğiz.” dedi.
İHTİYAÇ OLAN HER ARAÇ VAR
İhtiyaç olan her aracın belediyede mevcut olduğuna değinene Başkan Yıldız; “Çok şükür ihtiyacımız olan her aracımız var. Çöp aracımız eski olduğu için yenileyeceğiz. Bakanlık tarafından ödeneği ayrıldı. Ancak son aylarda ekonomideki çalkalanma nedeniyle anlaşma yaptığımız firmalar vazgeçtiler. Fiyat farkı oluştu. Biz belediye olarak katkı yapacağız ve modern çöp kamyonunu kasabamıza kazandıracağız. Yeni hidromek kepçe ve kamyonet aldık. İtfaiyemiz var. Greyderimiz var, eski ama işimizi görüyor. Bu sene kar mücadelesinde işimizi kendimiz yaptık. Yani ihtiyaç olan her aracımız var. Şimdi silindir almayı planlıyoruz.” dedi.
AMAÇ; EN SAĞLIKLI SUYU İÇEBİLMEK
İçme suyunu sondaj kuyularından sağladıklarını ifade eden Başkan Yıldız; “Bizim içme suyumuz kuyulardan sağlanıyor. Eski kuyularımız var. Biz yeni kuyularda kazdık ve dalgıç pompa aldık. Bildiğiniz gibi bu sene yoğun kar yağışına bağlı olarak uzun süren elektrik kesintileri oldu. Biz bunlara hazırlıklıydık. Altı yıl önce 150 kilovatlık seyyar jeneratör almıştık. Birçok yerde uzun süre susuz kalınırken, bu jeneratör sayesinde içme sularımızda kesintiler yaşanmadı. Amacımız, en sağlıklı suyu kesintisiz olarak kasaba halkına içirmektir.” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı


TARIM VE HAYVANCILIK ÇOK ÖNEMLİ
Hüyüklüde ekonominin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu belirten Başkan Yıldız; “Biz belediye olarak çiftçilerimize bir faydamız olsun diye mücadele ediyoruz. Bildiğiniz gibi burada hububat ağırlıklı bir tarım modeli var. Belediye olarak onların en ekonomik şekilde ekim-biçim yapmaları için görüşmeler yapıyoruz. Hasat döneminde biçerdövercilerle bizzat görüşerek en ekonomik şekilde hasat yapılmasını sağlıyoruz. Her yıl bölgede en ucuza biz yaptırıyoruz. Geçen sene bir dekarlık alanı 21 lira 50 kuruşa biçtirmiştik. Bu sene mazottaki pahalılığa ve dalgalanmaya bağlı olarak dekarını 2.75 litre mazota yaptıracağız. Başına görevli veriyoruz ve sırayla kontrollü bir şekilde hasat ediyoruz. 60 tonluk kantar yaptırdık. Ve hasadını yapan vatandaşlar için buraya 2-3 tane zahireci tüccar getiriyoruz. Rekabet ortamı oluşuyor. Bu şekilde çiftçilerimiz ürünlerini daha değerli olarak satmış oluyorlar. Kasabamızda geçtiğimiz yıllarda 2800 büyükbaş hayvan ve 2 bine yakın küçükbaş mevcudu vardı. Şimdi büyükbaş hayvan mevcudu 2300’lere kadar düştü. Bunun sebebi de besi giderlerinin yüksek miktarlarda artmasıdır. Bir besi yemi çuvalı 300 lirayı geçmiş durumda. Kilosu 6 lirayı geçiyor. Aynı şekilde kaba yem maliyetleri de artmış durumda. Vatandaş verdiğini geri alamayınca mecburen hayvanını kestiriyor. İşin içinden çıkamayınca ne yapsın, süt ineğine varasıya kadar kestiriyor. Bu ülkemizin genel bir sıkıntısı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen üretime devam etmemiz lazım. Her şey maliyetli diyerek üretimden vazgeçersek olmaz. Pandemi ve savaşlarla birlikte gıda çok önemli hale gelmiş durumdadır. Dışarıya bağımlı olmaktansa üreterek memleketimize sahip çıkacağız.” iye konuştu.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Son olarak teşekkür konuşması yapan Hüyüklü Kasabası Belediye Başkanı Hasan Yıldız; “Tabi biz kasabamıza hizmet ediyoruz, ama bu hizmetlerin bize ulaşmasında emekleri olanlara var. Başta sayın valimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Gece-gündüz, soğuk-sıcak demeden kasaba halkı için cansiperane bir şekilde çalışan belediye personeline, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
İbrahim Demirayak