Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik bilimler Meslek Yüksek Okulunun ‘Ispartaya adanmış hayatlar’ adlı belgeselini dört gözle bekliyorum. Öncelikle emeği geçenleri yürekten kutlamak istiyorum.

        26 Ekim tarihinde SDÜ Kültür Merkezinde gösterime sunulacak olan belgesele konu olan şahısların hayatlarını anlatan bu belgeselin önümüzdeki dönemde yeni isimler ile devam edeceğini memnuniyetle öğrendim.

        Teknik Bilimler Meslek yüksek Okulu müdürü sayın Zafer Çağlar başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Şimdiden büyük bir keyif ve heyecanla beklediğim bu belgeselin uzun süren bir çalışmanın ürünü olduğunu biliyıorum.

        Böylesine önemli bir projeyi düşünen ve hayata geçirenlerin Isparta adına büyük bir hizmeti gerçekleştirdiklerinin altını çizmem gerek.

        Yazımın başlığını ‘İz bırakanlar’ olarak belirledim. Aslında benim kullandığım başlık ile Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunun kullandığı ‘Ispartaya adanmış hayatlar’ başlığı eş anlamlı, aynı anlamı ifade eden bir başlık.

        25 yıllık bir gazeteci olarak, bu belgeselde adı geçen Av. Güngör Çakmakcı, Emekli öğretmen, gazeteci yazar Sümer Şenol, Isparta gazetesi sahibi Tanju Boylu ve halen aktif gazetecilik yapan mesleğin duayenlerinden Hilmi Özdemir’i yakından tanıyan biriyim.

        Gerçekten Isparta’nın eğitimine, kültürüne, müziğine, sosyal ve kültürel yapısına büyük katkıları olan ve halen hayatta olan zatı muhteremlerin uzun yıllar hatırlanacağı ve isimlerin yad edileceğinden şüphem yok. Isparta’nın geçmişinde onurla, gururla iz bırakan sayın Av. Güngör Çakmakcı, Isparta’nın ilk Belediye başkanlarından Hilmi Çakmakçı’nın oğlu, Musiki derneğinin kurucularından, Isparta türkülerinin derleyicisi, çok yönlü kişiliği ile öne çıkmış, iz bırakan önemli bir kişilik....

Isparta’nın ilk ofset gazetesini basın, 60 yıllık mazisi ile babadan oğula geçen bir mesleğin temsilcisi olarak Isparta’nın sanayisine, siyasetine, eğitimine, turizmine, tarımına yön veren, yorumları ve haberleri ile kamuoyunu aydınlatan, sarı basın kartı sahibi sayın Tanju Boylu’da yaşayan ve iz bırakan önemli bir şahsiyetttir.

Yine kendine has derlemeleri ve Isparta şifesi ile birçok eserleri bulunan, Ispartanın kültür yapısını tüm Türkiye’ye duyuran, yüzlerce öğrenci yetiştiren, eğitimci, gazeteci, yazar sayın Sümer Şenol ismi de yıllar boyu hafızalardan silinmeyecektir.

        Isparta’ya adanmış hayatlar belgeselinin son kahramanı gazeteci abimiz Hilmi Özdemir bana göre yaşayan bir belgesel. Onun hayatı, yaptıkları, gördükleri çektikleri en az üç çilt kitap yapar. Kendisine birkaç kez hayatını kitaplaştırmasını, öldükten sonra yayınlanmasını teklif etmeme rağmen, sırlarının kendisi ile birlikte mezara gideceğini söylemesi bile onun Isparta’ya katkılarının ne kadar çok ve özel olduğunun bir belgesidir. ‘İki Gözüm Hilmi’ olarak bildiğimiz Hilmi Özdemir abimizin Isparta’ya hizmetleri sadece gazeteci olarak kalmamıştır. Ispartaya iz bırakanların, hayatlarını Ispartanın geleceğine adayan böylesine önemli şahsiyetlerin belgesellerin çekimi devam etmeli, hatta kitaplaştırılmalıdır.

 Böylesine önemli bir kültür     hizmetini büyük bir özveri ile gerçekleştiren Zafer Çağlar hocamızında aslında Isparta’ya büyük bir hizmet gerçekleş-tirdiğini yıllar sonra çok daha net anlayacağız. Birkez daha emeği geçenleri kutluyorum...