İl Kültür Müdürü Sayın Abdullan Kılıç’a yönelik eleştirilerimiz var. Bu eleştirilerimiz şansı ile ilgili değil, tamamen icraatları ve müdür olarak çalışmalarının yetersiz olması ile ilgili.
Seçim nedeniyle ara verdiğimiz eleştirilerimize devam edelim;

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün güzel bir binası var ama bu bina çok fazla. Böyle bir bina işlevi olmadan boş bekliyor diyebiliriz. Çünkü kurumun icraatı yok. Binanın Milli Eğitim Müdürlüğü ile takasını hala savunuyorum ve Isparta’ya önemli bir hizmet gerçekleştirileceğini, devletin en az 5 – 6 milyonunun binaya harcanmayarak, okul için harcanabileceğini düşünüyorum. Biliyorum ki; kamuoyu da benim gibi düşünüyor.

Bina içinde sergi salonu var diye biliyorum. Geçtiğimiz günlerde ilginç bir bilgi geldi. SDÜ’den El Sanatları bölümü hocaları ve öğrencileri sergi açmak istemişler. Sergi için gerekli salonun Kültür Müdürlüğü’nden talep edilmesi gündeme geldiğinde “ücretli” olduğu söylenmiş. Böyle bir iddia var. Eğer iddia doğruysa söyleyecek söz yok. 

Konuyu duyduğumda “belki de serginin “ticari” amaçlı olmadığı söylenmemiştir” dedim. Ki hala öyle olduğu kanaatindeyim.

Yoksa, Kültür Müdürlüğü sergi salonunda, kültürel bir sergi için para istenmesi acaip bir durum. Aslında Abdullah beyin genel uygulamalarına ve idarecilik tavrına baktığımızda “olmayacak” bir durum değil.
Yanılmayı isterim. Abdullah beyin bu konu hakkında açıklayıcı bilgi vermesini, “sergiler için para istemiyoruz” demesini bekliyorum.