Eğirdir'in Seydim Mahallesi sakinleri artan trafik kazaları sebebiyle huzurunu kaybetmiş durumda. Mahalle sakinleri, Babasultan kavşağından şehir merkezine uzanan yolda yaşanan sık kazalar nedeniyle gece boyunca sürekli bir tedirginlik içinde olduklarını can ve mal kaygısı yaşadıklarını dile getiriyor.

Mahalle sakinleri, özellikle Babasultan kavşağındaki trafik ışıklarının günün ilerleyen saatlerinde devre dışı kalarak çalışmıyor olması nedeni ile Isparta istikametinden gelen araçların şehir içi hız sınırlamasının üstüne çıkarak yüksek sürat yapmaları sonucunda maddi kazalara neden olduğunu, yüksek sürat yapan araçlar yüzünden yolun karşı tarafına geçerken can kaygısı yaşadıklarını dile getirdiler.

Bir diğer sorun olarak mahallede otopark olmadığı için vatandaşlar araçlarını mecburen karayoluna park etmek zorunda kaldığını, mahallenin içinde bulunan büyük marketler, kamu binaları ve  sürücü kurs araçlarının da akan trafikte tehlike yarattığını belirttiler.

"Sürücü kursunun mahalle içinde ne işi var?" sorusunu yönelten mahalle sakinleri, şehir dışında olması gereken sürücü kurslarının mahalle içinde bulunmasının trafik konusundaki karmaşayı artırdığını düşünüyor.

Şu ana kadar ölümlü bir kaza yaşanmamış olmasının bir şans olduğunu belirten mahalle sakinleri bu durumdan duydukları endişeyi dile getirerek yetkililerden yardım talep ettiler.

Belirsizlik içinde uykusuz geceler geçiren Seydim Mahallesi sakinleri, bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını ve gelecek kazaların önüne geçilmesini istiyor.

Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı

Haber Merkezi