Ispartamızda ve ülke genelindeki son günlerdeki olumsuzluklardan sonra işadamı Aydın Mutlu’nun devasa yatırımı ile biraz tebessüm ettik.

         Türkiyenin en büyük  mobilya şhowroomunu Ispartaya kazandıran İşadamı Aydın Mutlu’nun sahibi olduğu İpek mobilyanın açılışı Pazar günü gerçekleşti.

         Öncelikle sayın Aydın Mutlu’yu yürekten kutluyorum. Ekonominin zikzak çizdiği, dövizin tavan yaptığı şu günlerde milyonlarca liralık yatırımı gözünü kırpmadan gerçekleştiren sayın Mutlu’yu gerçekten kutluyorum. Bu yatırım başka yatırımcılarında ufkunu açacak, cesaretlendirecektir.

         Eğirdir yolu üzerindeki İpek mobilyanın 4 katlı şhowroomunu görmeyenlere tavsiyem biran evvel gidin ve bu tesisi yakından görün. En ince ayrıntının unutulmadığı, insanın gözüne ve cebine hitap eden, ekonomik, son teknolojinin ürünleri olan Mobilya’lar her kesime hitap ediyor. Ödeme kolaylığı, teknik servisi ve güleryüzlü personeli ile iddia ediyorum ki, bölgenin en cazibeli ve önemli bir tesisi olarak uzun yıllar Ispartamıza hizmet verecektir.

         Isparta son yıllarda sürekli gelişen bir il olarak hizmet sektöründe yeni yatırımlarla birlikte büyümesini sürdürüyor. Benim özellikle Ispartalı genç yatırımcılara tavsiyem, biraraya gelin ve dışardan gelecek yatırımcılara fırsat vermeyin. Kendi yatırımını kendiniz yapın, ekonomiye katkı sağlayın, istihdamın artırılmasında çözüm ortağı olun.

         Meydanı boş bırakırsanız, dışardan gelen ve gelecek olan büyük yatırımcılar Isparta’nın gelişiminden ve ekonomik büyümesinden fazlası ile yararlanacak ve pastanın büyük payını kapacaklardır.

         Sayın Aydın Mutlu’nun büyük bir cesaretle gerçekleştirdiği devasa yatırım aslında iyi bir örnek olarak önümüzde duruyor. Yatırımda en büyük sermaye cesaret ve geleceği görebilmektir.

         Bu arada mevcut yatırımı olanlarada küçük bir tavsiyem olacak, işletmelerinizi büyütün, teknolojiye ayak uydurun, dış pazarı iyi araştırın ve geleceğe yatırım yapın. Örnek vermek gerekirse, bundan 15 yıl önce IYAŞ kurulduğu zaman birçok insanda  şöyle bir izlenim vardı “Bu kadar büyük bir alışveriş merkezine ne gerek vardı, bu alışveriş merkezi Ispartaya çok lüks” diyenler vardı. Aradan geçen 15 yıllık kısa bir zaman o günkü tesbit ve söylemlerin bugün yersiz ve yetersiz olduğunu ortaya koyuyor. Isparta’ya çok daha büyük alışveriş merkezleri yapılırken, IYAŞ o tesislerin yanında hem küçük kaldı hemde teknolojinin gerisinde.Bu nedenle IYAŞ derhal mevcut tesisini büyüterek çok daha modern ve geleceğe yatırım yapmalı.

         İşadamı Aydın Mutlu’nun yatırımı bu bakımdan çok büyük önem arzediyor.

         Bu vesile ile birkez daha sayın Mutlu ve ailesini yatırımından ve cesaretinden ötürü yürekten kutluyor, emeği geçenlere ve tüm çalışanlara başarı ve kolaylıklar diliyorum.     Saygılarımla....

 HAKANYAMAN