Meteoroloji kaynakları, bayram tatiline denk düşen günlerin yağmurlu geçeceğini belirtti ve olumsuz hava koşullarından hangi şehirlerin etkileneceğini açıkladı.

El Nino hareketleri nedeniyle hava sıcaklıklarında yaşanan tutarsızlıklar devam ediyor. Nisan ayının ilk günlerinden itibaren mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden sıcaklıklar, insanların tişört giyerek sokaklara çıkmasına neden olmuştu. Ancak erken ısınan hava, yaz aylarının kavurucu derece sıcak olacağı korkusunu beraberinde getirirken, beklenen yağmur haberi geldi.

Isparta'ya Kış Aylarında Yağmayan Kar Mayıs Ayında Yağdı Isparta'ya Kış Aylarında Yağmayan Kar Mayıs Ayında Yağdı

Kamu çalışanları için 9 gün olarak belirlenen bayram tatili, özel sektör çalışanları içinse 3 gün olarak planlanmış durumda. Birçok çalışan, bu tatil günleri için planlar yaparken, Türkiye'nin yüzde 60'lık bölümünün bayram boyunca yağış altında olacağı öğrenildi.

Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda, "Bayramda yurdun %60'ı yağmur görebilir. Tatilde yağmur piyangosu nereleri vuracak henüz tam belli değil. Bir yağış durumu var sürekli bölge değiştiriyor, gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi. Yağmurun beklendiği şehirler arasında İstanbul ve Ankara da bulunuyor.

Tatil planları yaparken hava durumunu göz önünde bulundurmanızı öneririz. Ramazan Bayramı'nda yağışlı hava koşullarına hazırlıklı olun.

Haber Merkezi