Şakir Aksöz'ün Çözüm Gazetesindeki köşe yazısı: 

"3. teşvik paketinden de bana göre Isparta’ya hüsran çıktı. “Hüsran” diyorum, çünkü Isparta’nın beklentisi bu değildi, yeri de 2. bölge olmamalıydı.

Burada suçlu aramaya gerek yok. Suçlu ararsanız, herkes birine suçu yükler. Yapmamız gereken “suçlu”yu şehir olarak kendimizi ilan etmek ve önümüze bakmak. Son teşvik sistemi ile Isparta’nın her açıdan kendine çeki – düzen vermesi

ve herkesin başını elini arasına alma zamanının geçtiğini gösteriyor.

Haftanın başında uyarımızı yaptık ama herkes kendi yolunda gitmeye devam ettiği için sonuç çıkmadı. Bu şehrin üzerindeki “ÖLÜ” toprağının kalkması için Allah aşkına neyi bekliyoruz?

Burada kendi başına ne siyasiler, ne Hükümet, he sivil toplum örgütleri, ne vatandaş suçlu olarak gösterilemez. Herkes suçlu.

Kim ne derse – desin, nasıl anlarsa anlasın: Herkesin hatası oldu, bu konuda sorumluluğu bulunan hiç kimse gereği gibi üzerine düşen görevi yapmadı, canla başla çalışmadı, bu işe asılmadı. Hiç kimse çıkıpta “biz üzerimize düşeni yaptık” demesin. (Basın dışında. Kendimize pay çıkarmak değil ama bu şehrin sorunlarını basın kadar herkes takip etse, sorunların bir çoğu çözülür.) Herkes olaya yüzeysel baktı, işin vehametini anlamadı veya anlayamadı, şehri ayağa kaldıramadı.

Bölgelerin belirlenmesinde belirlenen ekonomik ve sosyal kriterlere baktığınız zaman Isparta gelişmiş bir il. Sağlıkta, eğitimde, tarımda, ulaşımda ve diğer bir çok alanda durumumuz iyi. Bankalarda para da var. Özellikle bazı isimler bankalarda yüklü miktarlarda para bulunduruyor. Bununla da kalmıyor komşu illerin paralı isimlerinin de Isparta bankalarında paralarının olduğunu duyuyoruz.

Sonuç olarak Isparta GELİŞMİŞ bir il. Peki bu Isparta’ya teşviğin daha az verilmesine bir sebep olabilir mi? HAYIR.

Ispartalının teşvik ile ilgili tepkisi, hangi bölgede olduğu noktasında değil. 20 km. uzağımızdaki Burdur ile Dinar ilçesi 45 dk. Uzağındaki Afyon’un bizden daha iyi bölgelerde yer alması.

Bu durumda siz millete Isparta’nın “gelişmiş olduğunu” anlatamazsınız. Burdur’a yatırım yapacak insana, Isparta’ya göre daha fazla imkan verirseniz adam neden Isparta’ya yatırım yapsın? Siz olsanız hangi ile yatırım yaparsınız?

Isparta’nın ulaşım ve diğer avantajlarının aynısı Burdur’da var.

Gazetenin manşetinde Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinin Burdur’a bağlanması teklifi var. Oldukça yerinde bir teklif. Bu yapılırsa teşvikten 2 basamak daha fazla faydalanma imkanı olacak.

Ne yapalım, iş bu noktaya geldi. Hiç olmazsa yatırımları bu şekilde kurtaralım veya artıralım. Sadece yeni yatırımlar değil, diğer alanlarda da ciddi sorunlar ortaya çıkacak. Isparta’da üretim yapanın rekabet şansı ortadan kalkacak.

Yeni teşvik sisteminde Isparta az da olsa belirli sektörlerde ciddi destekler alabilir. Bunların başında madencilik ve eğitim sektörü geliyor.x

Bu sektörlere yapılan yatırımlar hangi ilde olursa- olsun 5. bölge teşvikleri verileceği için iyi bir planlama ile yatırımların bu alanlara yoğunlaştırılması sağlanabilir. Özellikle mermer üzerine yapılacak yatırımlar ön plana çıkabilir. Yine turizm alanında da aynı avantajlar var.

Sonuç olarak siyasetçisinden, bürokratına, sivil toplum örgütünden, yerel yöneticisine kadar herkesin acil olarak bir masanın etrafına toplanıp, sinirlenmeden, birbirini suçlamadan, “bundan sonra ne yapabilirizi” konuşması gerekiyor. Yoksa daha ne teşvik paketleri açıklanır, neler olur, neler ama komşumuz aya giderken biz yine yaya kalırız.

Bırakalım siyaseti, onu bunu bu şehir için ne yapılması gerekiyor, nereye gidilmesi gerekiyor onu konuşalım. Herhalde sesimizi Sayın Başbakan duyacaktır. Biz sesimizi duyurmak için çalışmazsak, hiç kimse “Isparta ne söylüyor” diye merak etmez ve bunu beklemez."