İşte Türkiye bu!

Vali Öner’e teşekkür ediyorum

     İlk defa bir köşe yazıma iki başlık atıyorum. Çünkü her iki başlıkta önemli. Hiç biri diğerinden daha önemsiz değil. İkisini de ön plana çıkarmam gerekiyor.

     Her dini bayramda sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin kendi aralarında bayramlaşma programları olur. Bu törenlerde sivil toplum örgütleri ve partiler kendi üyeleri ile bayramlaşırlar, sohbetler ederler. Bütün bunların dışında ise, Isparta Valiliği’nin düzenlediği ve ‘herkesin’ katıldığı bir program daha düzenlenir.

     Bu programlar, Vali Ali Haydar Öner göreve başlayana kadar, sadece protokolün katılımıyla gerçekleştiriliyor ve vasat bir havada, ‘dostlar alışverişte görsün’ mantığıyla gerçekleştiriliyordu. Vali Öner göreve başladıktan sonra bu programın içeriğini genişletti ve bayramlaşma törenlerini halka da açtı.

     Bu törenlerden bir tanesi de bayramın ilk günü Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Herkes oradaydı. Başta devlet oradaydı. Sayın Vali, komutanlar, daire müdürleri, emniyet mensupları. Sonra siyasiler; AKP’lisi, MHP’lisi, CHP’lisi, Demokrat Partilisi, Saadet Partilisi… Sonra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri. Ve en önemlisi halk oradaydı.

     Yani devlet ile millet, millet ile siyasiler orada, Vali beyin bayramlaşma töreni sayesinde buluştular. MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ile sohbet ederken yanımıza AKP Milletvekili Sait Dilek bey geldi. Çok samimi bir ortam, bayram nezaketine yakışır bir üslup ve tamamen siyasetten uzak bir sohbet. Siyasi arenada birbirini en ağır dille eleştiren iki siyasi partinin en üst düzey yöneticileri bütün topluma bir mesaj verdiler. Bu mesajın adı; Türkiye bir bütündür, bölünemez.

     36 etnik kökenden bahsedilen, ‘Kürt sorunu’ diye bir tanımın ortaya atılıp en başta ‘Doğu’ ve ‘Güneydoğulu’ vatandaşlarımıza haksızlığın yapıldığı, Türk milletinin ‘Alevi’-‘Sünni’ diye ayrıştırıldığı günümüzde böyle bir tablo bence çok önemli.

     Dünya görüşü, sıfatı, makamı, mevkisi ne olursa olsun insanların sadece ‘Türk’ ve ‘Müslüman’ kimliği ile bir arada olması ve buna vesile olmak… Ne büyük şeref, ne büyük bir gurur.

     Birinci başlığımız neydi? İşte Türkiye bu!

     Şimdi gelelim ikinci başlığa; devletin, dünya görüşü, dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun herkese eşit, saygılı ve bir ‘ağabey’ pozisyonunda olduğunu herkese bir bayram vesilesiyle gösteren Vali Ali Haydar Öner’e bir teşekkürü çok mu göreceğiz?

     Kânunî Sultan Süleyman Han’ın dediği gibi; “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi”

     Devlet sıhhatliyse muteberdir. Isparta’da da devlet sıhhattedir.

     İkinci başlığımız neydi? Vali Öner’e teşekkür ediyorum.