ISPARTA SAĞLIKTA 1'NCİ, EĞİTİMDE 3'NCÜ GÜVENLİKTE İSE SINIFTA KALDI

Bu başlık ve haber Isparta’da yayın yapan günlük bir internet sitesinin haberi. Bu haberi kendimce yorumlamaya çalışacağım. Haber şu;.

“Türkiye genelinde yaşanabilir iller sıralamasında üçüncü sırada yer alıyoruz. Yapılan bir araştırmaya göre Isparta, ekonomisi güçlü 20, eğitim sıralamasında 3. sağlıkta 1. güvenlikte 68, kent hayatında 23, kültür ve sanat etkinliklerinde 9. sırada yer alıyor. Akdeniz Bölgesinin incisi Isparta, Türkiye’nin yaşanabilir 3. şehri oldu. Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin kesiştiği Göller Bölgesi denilen noktada yer alan Isparta ili, Eğirdir, Kovada ve Gölcük gölleri, Kovada ve Kızıldağı Milli Parkları ile zengin bir fauna ve floraya sahiptir. İnanç Turizminin merkezi Yalvaç ilçesi Anadolunun kültür zenginliğini tüm ihtişamı ile yansıtmaktadır.

Kayak Merkezinin yeraldığı Davraz Dağı, doğa yürüyüşü ve nehir sporlarına elverişli kanyonlar, mağaralar ve dağları ile pek çok doğa sporlarının yapıldığı merkezdir. Isparta'nın turizm kapısı Eğirdir, alternatif turizm cennetidir. Dağcılık, trekking, rüzgarsörfü, yamaç paraşütü, kampçılık turizm çeşitlerinden birkaçıdır” İşte bu haberi bu sutünlardan yorumlamıştım. Birkaç gün sonra benim bu yorumuma  bazı gazeteci arkadaşlarım kendi köşelerinden cevap verdiler. Oysa yukarıdaki bu haberi ben bir internet sitesinden alarak yorumlamaya çalıştım. Bu haber internet sitesinde çıktığı zaman bizim gazeteci arkadaşlar neden cevap verme ihtiyacı duymadılarda ben kaleme alınca cevap verme ihtiyacı duydular doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum.  Önceki günkü köşe yazımda da ifade ettiğim gibi bizler 20-25 yıllık gazeteci olarak meslektaşlarımız ile omuz omuza bu memleketin gelişmesi ve sorunlarının çözümü için birlikte çalıştık. Hiçbir zaman birbirimizi satmadık, bundan sonrada satacağımızı düşünmüyorum.  İnternet sitesinde çıkan bu habere yaptığım yorumdaki yanlışlıkları düzeltmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirlmek için keşke başta Emniyet müdürümüz olmak üzere, emniyetin üst kademedeki yöneticileri önce beni arayıp, beni bilgilendirselerde ben yine bu sutünlardan güvenlikteki bu 68’nci sıranın nereden kaynaklandığını yazardım. 

 Bugüne kadar Emniyetle ilgili hiçbir olumsuz haber ve yorum yapmadım, yapmamda. Kişileri ve kurumları kötüleyerek, karalayarak biryere varılmayacağının bilincinde olan bir insanım, varsa bir yanlışlık istişare ile düzeltilir.  Benimle istişare etmeyerek, meslektaşlarımla beni karşı karşıya getirmeye çalışanların ne yapmaya çalıştıklarını da doğrusu anlamakta zorluk çekiyorum.  Diğer illerdeki asayiş olaylarına baktığımda Isparta Emniyet teşkilatının ne kadar başarılı olduğunu bilen ve bunu kendi gazetemizde manşetten okuyucusuna duyuran birisi olarak Isparta Emniyet teşkilatını zor duruma düşürecek bir hareketin içerisinde olmayacağımı herkes bilir.  Ama benim kişiliğimi, niyetimi ve karekterimi çözemeyenler, hangi düşünce ile beni zor durumda bırakmaya uğraştıklarını doğrusu anlamıyorum.  Şimdi buradan değerli gazeteci arkadaşlarıma sesleniyorum. Nasıl 20 yıldır bu şehrin menfaatleri için omuz omuza çalıştıysak, bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara asla prim vermeyelim, dediğim gibi bizler hancı, onlar yolcu, biz bu şehirde yaşamaya devam edeceğiz ve hep yüz yüze bakacağız.

 Yazacak daha çok şeyler var ama, kimse ile polemiğe girmeye ve ortamı daha fazla germeye gerek olmadığını düşünüyorum, bu düşüncemi gazeteci arkadaşım Şakir Aksöz’le de paylaştım, eğer birileri bana karşı savaş açtıysa bunuda bileyim ki, bende kendime göre tetbirimi alayım. Yok böyle bir şey, daha neler!, abartmayın diyorsanız o zaman yazıma son noktayı koymak ve bu konuyu kapatmak istiyorum. Kurumları ve kişileri üzdüysem ve zor durumda bıraktıysam da bunun telafisi mümkündür. İnsanlar konuşarak anlaşır.  Umarım niyetimizde, ne demek istediğimizde anlaşılmıştır.  Sizlerin ayağına bir diken batsa bizim burada yüreğimiz kan ağlar, biz sizide bu vatanı emanet ettiğimiz güvenlik güçlerimizi de seviyoruz. Saygılarımla....

Hakan YAMAN