Program kapsamında 10 çocuk yapan ailelere sıfır kilometre araç, 8 çocuk yapanlara belediyede iş imkânı ve 3’üncü çocuk ve sonrasında her çocuk için 50 bin TL teşvik verileceği açıklandı.
Belediye meclisinde kabul edilerek 4 Mayıs itibarıyla yürürlüğe giren uygulamada, doğacak çocuklar için geçerli olacağı ve başvuru için en az 2 yıl Kumru’da ikamet şartı aranacağı belirtildi.
Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, amaçlarının ilçenin nüfusunu artırmak olduğunu belirterek, “Üçüncü çocuğa 50 bin, dördüncü çocuğa 100 bin ve beşinci çocuk için 150 bin lira destek verilecek. 8 çocuk yapan ailelere 300 bin lira ve belediyede iş imkânı, 10 çocuk yapan ailelere ise sıfır kilometre araç hediye edilecek” dedi.
Teşvik paketini Isparta’daki vatandaşlara da sorduk. Görüş bildiren bazı vatandaşlar, günümüzde ekonomik sıkıntılar, değişen yaşam şartları ve artan suç oranları nedeniyle ailelerin çocuk sayısını azaltmakta haklı olduğunu ifade ederken, bazı vatandaşlar ise “Çocuk berekettir, nüfusu artırmak adına güzel bir teşvik olabilir” diyerek uygulamayı olumlu karşıladı. Bir kısım vatandaş ise teşviki “abartılı ve gerçekçi değil” şeklinde değerlendirdi.




