Bazı fotoğraflar vardır; zamanı durdurur, kalbe dokunur ve insanın içine sessizce konuşur. İşte o unutulmaz karelerden biri olan 2 Nisan 1970 tarihli tarihi fotoğraf, bugün hâlâ hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Kelepçeli Eller, Dimdik Başlar...

Tarih: 2 Nisan 1970. Mekan: Senirkent Hükümet Konağı... Konağın kapısından çıkarken objektiflere yansıyan o simalar, adeta bir devrin ve sarsılmaz bir inancın sessiz çığlığı gibiydi. Kelepçeli ellerine rağmen başları dimdik, bedenleri zincirlenmiş olsa da ruhları alabildiğine özgürdü.

Yüzlerindeki o derin sakinlik; korkunun değil, haklılığa olan inancın en net ifadesiydi. Onlar çok iyi biliyorlardı ki; haklı olanın yolu ne kadar zor ve çileli olursa olsun, sonu asla karanlık değildir.

Teslimiyet Değil, Tevekkül

O tarihi karedeki bakışlarda bir boyun eğiş veya teslimiyet değil; tam aksine asil bir kabulleniş ve büyük bir tevekkül vardı. Sanki her biri kelimelere dökmeden, sadece gözleriyle "Biz doğru bildiğimiz yoldayız" diyordu. En zor anda bile kalplerinde o görünmeyen ama derinden hissedilen huzuru ve umudu taşıyorlardı.

Bugün o günden geriye kalan sadece sararmış bir fotoğraf karesi değil; nesiller boyu aktarılacak bir duruş, sarsılmaz bir inanç ve silinmez bir izdir.

Kaymakam Aydın Köyleri Gezdi, Vatandaşın Sofrasına Konuk Oldu!
Kaymakam Aydın Köyleri Gezdi, Vatandaşın Sofrasına Konuk Oldu!
İçeriği Görüntüle

Bu vesileyle, o vakur duruşun kahramanlarını rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun...

D8Da6790 3Ee1 4C32 9D8D 643C8C6B6313

Muhabir: Emel Topuz