9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel aramızdan ayrılışının sekizinci yıl dönümünde “Sanat ve Demirel” başlıklı konferans ile anıldı. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Altıntaş verdi.

Programa Vali Aydın Baruş, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Demirel Ailesi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Altıntaş, endi anılarının da yer aldığı bir konuşma gerçekleştirerek 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in kültür ve sanata verdiği değeri katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, demokrasiye olan inancı ve ülkemizin kalkınması için gösterdiği özveri ile Süleyman Demirel’in unutulmaz bir değer olduğunu söyledi. 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in her zaman takdir edilen bir siyaset insanı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ayyıldız, “Türkiye’nin gelişimi ve değişimi için büyük bir vizyonla hareket eden Demirel, ülkemizin altyapı çalışmalarından ekonomik reformlara, tarım politikalarından sanayi hamlelerine kadar birçok alanda hayati projeleri hayata geçiren bir liderdi. Vizyonu, liderliği ve ülkemize olan sevdasıyla her zaman takdir edilen siyaset adamı Süleyman Demirel’in bıraktığı mirası gelecek nesillere aktarmak ve vizyonunu yaşatmak bizim sorumluluğumuzdur.” dedi.

Prof. Dr. Osman Altıntaş ise ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in unutulmaz bir öncü ve lider olduğunu vurgulayarak “Demirel, ‘Türkiye’de çalışan herkes bizimdir.’ demiştir. Ne kadar kavrayıcı ve değer verici bir cümle. Türkiye için bir çivi çakan herkes bizimdir. Anlayışında olan Süleyman Demirel’i saygı ve rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

 Anahtar kelimenin güven kelimesi olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Altıntaş, Demirel’in her zaman gençlere güven duyduğunu söyledi.  Demirel’in bir sanatçı gibi Türkiye’yi baştanbaşa yollarla ördüğünü vurgulayan Prof. Dr. Altıntaş, kendisinin kültür, sanat ve edebiyat alanında da önemli çalışmalarının olduğunu belirtti.

Isparta'da Onlarca Vatandaş Bisiklet Sürdü Isparta'da Onlarca Vatandaş Bisiklet Sürdü

Konferansın ardından SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince hazırlanan “Sanat ve Demirel” temalı sergi gezildi.