Ak Parti Isparta İl Başkanlığı tarafından ''Dünya Çevre Koruma Günü'' kapsamında düzenlenen çöp toplama etkinliğini, Ak Parti İl Başkanı Furkan Cem Er'in başkanlığında  Ak Parti İl Teşkilatı ve Isparta Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte dün saat 16.00'da Gökçay Mesireliği alanında sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla buluştular.

Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

Ak Parti Isparta İl Başkanı Furkan Cem Er ifadelerinde, ''Bugün burada 5 Haziran Dünya Çevre Koruma Günü etkinliği kapsamında bir farkındalık oluşturmak amacı ile bu konuda hassasiyet ve farkındalık gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Ayrıca Isparta Filistin İnisiyatifi çatısı altında buluşan yirmi beş sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte ortak çalışma etkinliğini oluşturduklarını da belirtti. Bu dünya hepimizin, küresel ısınmaya biz insanların sebep olduğunu, sadece etrafa atılan çöpler ve atıklar değil, bindiğimiz araçlardan, tükettiğimiz sulara kadar insan eli ile doğaya zarar verildiğini açıkladı. Bugünlerde belki bizler doğal kirlilikleri oluştururken kendi yaşamımız süresince doğamızı kirlettiğimizi düşünmesek de ileriye dönük bakıldığında ise dünyayı emanet edeceğimiz gelecek nesillerimize daha sağlıklı daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına etkinliğinin düzenlendiğini sözlerine ekledi. Günümüzde nüfus artışları sebebi ile tüketim toplumu haline gelmemiz dolayısıyla dünyamızın kendi öz kaynakları tükenmeye başladığını, gerek tatlı su kaynakları gerek hava ve oksijen kaynaklarının bir çok açıdan gelecek nesillerimiz için zor bir günler beklediğini vurguladı.

Ak Parti  Isparta İl Başkanı Er, ''Hepimizin Bir Dünyası Var'' sloganıyla gerçekleştirdikleri etkinle Ispartalı hemşerilerimiz ile birleşerek  bu etkinlik tüm çevre illerde, Türkiye'de ve Dünya'da bir farkındalık oluşturmayı ve daha yaşanılabilir bir çevre için hep birlikte bu duyarlılığı gösterebiliriz'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi