Bu gelişme, akaryakıt, alkollü içecekler ve sigara fiyatlarında ciddi artışlar yaşanacağı anlamına geliyor. 31 Mart'tan sonra dolar kurundaki yatay seyir nedeniyle akaryakıt fiyatları geçici olarak sabit kalmıştı. Ancak bu durum 3 Temmuz itibarıyla değişecek.

TÜFE Verileri Belirleyici Olacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladığında, yılın ilk 6 aylık dönemine ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranları netleşecek. Bu verilerin ardından, birçok ürün ve hizmet için ödediğimiz ÖTV yaklaşık yüzde 20 oranında zamlanacak.

Akaryakıt ve Sigara Fiyatlarında Büyük Artış

ÖTV'deki bu artışla birlikte, akaryakıt, alkollü içecekler ve sigara fiyatlarında belirgin artışlar yaşanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan herhangi bir istisna yapmazsa, Temmuz ayı itibarıyla bu ürünlerin fiyatlarında en az yüzde 17,87 oranında zam yapılacağı ve bu oranın yüzde 20'yi bulabileceği kesinleşti.

26 Temmuzda Isparta'da 8 Kişi Vefat Etti 26 Temmuzda Isparta'da 8 Kişi Vefat Etti

Öngörülen Fiyat Artışları

Mevcut fiyatlar üzerinden yüzde 20'lik bir ÖTV zammı gerçekleşirse, benzin ve dizel yakıt fiyatları yaklaşık 3 lira artacak. Ayrıca, sigara fiyatlarında da benzer bir artış bekleniyor. En ucuz sigaranın fiyatının 66 liraya çıkması öngörülürken, birçok sigara markasında fiyat artışlarının 15 lirayı geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi