Olayın ortaya çıkmasının ardından banka yönetimi hızla harekete geçerek denetim ve incelemelerini artırmıştır.

Bankanın genel müdürlük uzmanları tarafından yapılan incelemeler sırasında, Side Şube Müdür Yardımcısı Utku Erdem'in hesabında olağan dışı hareketlilik tespit edildi. Bu durum üzerine banka müfettişleri, şubeye gelerek detaylı bir soruşturma başlatmışlardır. Yapılan incelemeler sonucunda Utku Erdem'in, 2021 yılından Nisan 2024'e kadar müşterilerin hesaplarından toplam 205 milyon lirayı tanıdığı kişilere aktardığı belirlenmiştir. Daha da şaşırtıcı olan ise bu paraların, yeniden Utku Erdem'in hesabına geri gönderilmiş olmasıdır.

Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor

Utku Erdem'in ifadesine göre, müşterilerin hesaplarından fark edilmeyecek şekilde topladığı paraları arkadaşlarına gönderdiğini, bu paraların kendi hesabına geri döndüğünü ve sonrasında bu paraları kripto para borsalarında ve sanal bahis sitelerinde kaybettiğini belirtmiştir.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, şube müdürü Rahşan Eylem Bulut, müdür yardımcısı Utku Erdem ve 2 banka personeli ile Utku Erdem'in yakın arkadaşı olduğu tespit edilen 4 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ifadeleri sonrası tutuklanmışlardır.

Olayın mağdurları olan müşterilere banka tarafından ödemeler yapılarak zararlarının tazmin edildiği öğrenilmiştir. Denizbank yönetimi, yaşanan bu olayın tekrarlanmaması için daha sıkı güvenlik önlemleri almayı planlamaktadır.

Haber Merkezi