Öğretmen, haftanın 7 günü çalışma koşuluyla kendisine 6.500 TL teklif edildiğini ve 3 aylık deneme süresinin sonunda asgari ücretle çalışacağını ifade etti. Duruma tepki gösteren öğretmen, mesleğin değersizleştirilmesi ve asgari ücretle çalışmaya zorlanmalarından dolayı hayal kırıklığı ve öfke duyduğunu dile getirdi.

A101'de Haftanın İndirim Günleri Yarın Başlıyor A101'de Haftanın İndirim Günleri Yarın Başlıyor

Özel okullarda öğretmenlere sunulan düşük maaşlar, bir öğretmenin anlatımıyla bir kez daha gündeme geldi. Öğretmen, iş görüşmesi sırasında haftada 7 gün çalışarak 6.500 TL maaş teklifiyle karşılaştığını belirttiği video paylaşımında, durumunu “Çok kırgınım, üzgünüm ve öfkeliyim.” şeklinde dile getirdi.

3 aylık deneme süresinin ardından asgari ücretle devam edileceği bilgisini veren öğretmen, iş görüşmesinde yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

“Eskişehir’de bulunan özel bir anaokuluna iş görüşmesine gittim. İlk 3 ay deneme süresi, haftada 7 gün çalışma ve saat 12 ile 16 arasında mesai yapma şartıyla hafta sonları dahil çalışma. Ayrıca hafta sonları için 4 farklı atölye planlamam istendi. Buna karşılık aylık 6.500 TL maaş teklif edildi.”

Öğretmen, itirazı üzerine deneme süresinin 1 aya indirildiğini ancak haftanın 7 günü sürekli çalışma koşulu altında kabul edilmesi halinde maaşının asgari ücret seviyesinde olacağını ifade etti.

Ayrıca okul müdürünün, okul web sitesinde velilere gösterilmek üzere sertifika almalarını zorunlu kıldığını belirten Gazi Üniversitesi mezunu öğretmen, meslektaşlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek mesleğin değersizleştirilmesine ve asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılmalarına tepki gösterdi.

Kaynak: haber07