Belediye Meclisi Haziran Ayı topantısında bir ilk yaşandı. Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin oylamasına CHP’li üyeler el kaldırmayarak meclis tarihine geçti.  Isparta Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı 1. oturumu bugün saat 14.00'de gerçekleşti. Belediye Meclis salonundaki toplantı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında yapılan toplantıya Meclis üyelerinin yanı sıra Doğa Koleji Öğrencileri de katıldı. Öğrenciler belediye yönetimini ve meclis kararlarının nasıl alındığını uygulamalı olarak öğrendi.

 

Sahte Plaka Takan Motosiklet Bağlandı Sahte Plaka Takan Motosiklet Bağlandı

Toplantıda Isparta Belediye Meclisinin gündemin 7 maddesi oylara sunuldu. Oy Çokluğu ile kabul edildi. Bu arada mecliste bir ilk yaşandı. Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından oylamaya sunulmasının ardından CHP’li üyeler, oylamada görüş belirtmeyerek, oylamaya katılmadı. Başkan Başdeğirmen, “İlk defa belki de Meclis gündem maddesi için el kaldırmayan bir gündeyiz. Tebrik ediyorum. Gündem maddesi bu, O zaman transit araç bağışını görüşmeyelim. Katı atık düzenleme deposunu da yapmayalım.  Ondan sonra “S” plakaları da vermeyelim. ” İfadelerini kullandı.

 

Isparta Belediye Meclisinde 7 madde görüşüldü. İşte görüşülen o maddeler;

1.Belediyemizin hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet Ford Transit araç bağışının görüşülmesi. 

2. Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi (Mekanik Ayırma, Komposit Tesisi, ve II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi) 3. Lot inşaatı yapım işi KAP kapsamında İller Bankası A.Ş. ile Göller Bölgesi Belediyeler Birliği, arasında yapılacak protokol için Belediye Başkanı şükrü Başdeğirmen’e yetkli verilmesinin görüşülmesi,

 

3. 25 Adet S plaka ve 15 adet T plakanın 10 yıl süre ile kiralanması için encümen yetki verilmesinin görüşülmesi 

4. Isparta Dokumacılık ve Kök Boya Geleneği ile Kadın ve Gençler İstihdama Katılır isimli proje kapsamında dokunan halıların düğüm ücretlerinin görüşülmesi. 

5. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hizmet ücretlerinde düzenleme yapılmasının görüşülmesi. 

6. İmar Planı Değişikliği Taleplerinin görüşülmesi. 

7. Belediyemizin mülkiyetinde bulunan gayrimenkulün tahsisi konusunun görüşülmesi.

Meclis gündemindeki maddeler, ilgili komisyonlara havale edildi.

 

 

 

Muhabir: Ali Rıza Cesur