Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı yeni vergi paketi için AK Parti harekete geçti. Yeni düzenlemeye göre, doktor, mühendis, diş hekimi ve bazı serbest meslek gruplarından önce vergi alınacak, ardından beyanname verilecek. Mahsuplaşma ise vergi dönemi sonunda gerçekleştirilecek.

Vergide Adalet ve Dolaylı Vergilerin Azaltılması Hedefleniyor

Yeni vergi paketi, vergide adaletin sağlanması ve dolaylı vergilerin genel vergi gelirleri içindeki payının azaltılması amacıyla hazırlanıyor. Paket, özellikle kazancı ile ödediği vergi arasında uyumsuzluk olanlara yönelik düzenlemeleri içeriyor.

Hibrit Araçlara ÖTV İndirimi Getirildi Hibrit Araçlara ÖTV İndirimi Getirildi

Detaylar Ortaya Çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in duyurduğu yeni vergi paketi üzerindeki çalışmalar sürerken, Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, doktor, mühendis, diş hekimi ve bazı serbest meslek gruplarına peşin vergi uygulaması getirilecek. AK Parti kurmayları düzenlemeyi şu şekilde açıkladı:

“Bazı meslekleri yapan kişilerin gayet lüks bir yaşam sürdüğünü, son model arabalar kullandığını veya lüks bir yaşam tarzı benimsediğini görüyoruz. Bu yaşam tarzı, iyi bir kazancı gerektirir. Ancak, ödediği vergiye baktığımızda, kazancı ile arasında bir uyum olmadığını hatta hiç kazanmıyormuş gibi vergi ödemeyenlerin olduğunu görüyoruz. Bunun önüne geçmek istiyoruz.

Peşin Vergi ve Beyanname Süreci

Yeni düzenleme ile verginin peşin alınması, beyanname ise daha sonra verilmesi planlanıyor. Vergi dönemi sonunda mahsuplaşma yapılacak. Bu yöntemle vergi kaçırmanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Çünkü, hiç kimse vergi incelemesine tabi tutulmak istemez. Beyan edilen matrah, alınan vergiden daha düşük gösterilse, bilirler ki incelemeye tabi tutulacaklardır.

Kaynak: Haber Merkezi