Hayır. Kesinlikle olamaz. CHP Sosyal medyadan topladıkları, doğruluğunu teyit etmedikleri  yalan  yanlış haberlerle iktadar’a yüklenip koltuğa oturmak istiyor. Daha önceki yazılarımda bu yalan siyasetinin giderek artacağını, yalan haberlerle algı yapıp Ak Parti’nin oy oranlarını düşürmeye çalışacaklarını, seçmenin aklındaki soruların çoğalmasına sebep olacağını yazmıştım. Son iki aydır bu yalanların dozu iyice arttı. Erken seçim çığırtkanlığının yanına bu yalan yanlış, doğru olmayan, teyite muhtaç bir çok haberi sanki gerçekmiş gibi grup toplantılarında bile ağızlarını doldurarak kendi milletvekillerinin ve seçmenlerinin gözlerinin içine baka baka yalan söylediler. Bu sözlerimin muhatapları CHP, İYİ PARTİ ve HDP’dir. İttifak içerisinde önde olan parti ise her ne kadar iyi Parti’yi öne çıkartmaya çalışsalarda CHP bir adım öndedir. CHP bu milletin dilinden konuşmadıkça, bu milletin kutsallarına saygı duymadıkça,  bu vatanın topraklarını sahiplenmedikçe, konuştuğu dili ve kullandığı üslubu değiştirmediği sürece iktidar olamaz.

Ayrıca ülkemizde halen muhalefet sorunu hat safhadadır. İleriye çeken, neden yapmıyorsunuz diyen bir muhalefet lazım. Ama ülkemizdeki muhalefet halen hiçbir şey üretmediği gibi neden onu yaptınız, neden bunu yaptınız, neden bunu yapacaksınız gibi saçma sapan bir siyaset izlemektedir. Bu son derece yanlış bir yoldur.

Erken seçim çığırtkanlığı yapmak bir işe yaramaz. Her iktidar ve her parti kendisine en uygun tarihte ve kendisini en güçlü hissettiği zamanda seçim yapmak ister. Bu son derece doğaldır. Haziran 2018 genel seçimlerinden sonra dövizdeki aşırı artış ve sonrasında gelen pandemiden dolayı  ekonomideki gerilemeden ve insanların can korkusudan dolayı yaşanan bütün olumsuzluklardan iktidarı sorumlu tutan bir grup’un serzenişleri ve algı operasyonlarından dolayı iktidarın kan kaybettiğini düşünen muhalefet kendisinin güçlendiğini ve Ak Parti’yi bir daha bu kadar kan kaybetmiş yakalayamama korkusundan dolayı bir an evvel seçim yaptırıp iktidar koltuğuna oturmak istemesidir. Çünkü pandeminin bitmesi ile birlikte ekonomi ivme kazanacak ve Ak Parti yeniden güçlenmeye başlayacağını onlarda çok iyi biliyor. Çünkü insanlar Ak Parti’den ümidini kesmemiştir ve kesmek istememektedir. Halen ülkenin birinci partisi Ak Parti’dir.

Burada uyarım da Ak Parti’ye. Ak Parti’ninkuruluşunda Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmayan, ona karşı ağızlarını doldura doldura küfür ve hakaret edenler ne hikmetse şimdi teşkilatta genel başkan vekili, bakan, milletvekili ve genel başkan yardımcısı, genel başkan yardımcısının yardımcısı  olmuş bize teşkilat dersi vermeye çalışıyor. Siz kimsiniz? Bu parti kuruluyorken nerdeydiniz? Şimdi ne oldu da herkesten çok Ak Partili oluverdiniz? 

Sayın Cumhurbaşkanımız her defasında teşkilatlara aynı zamanda ana kademede görev yapan teşkilat mensuplarına çağrılarda bulunuyor olsa da bunu duyan ve talimatları yerine getirmemekte ısrar eden bir çok kişi var. Peki bu kişiler neden teşkilat içine sızdılar. Amaçları nedir? Bu kadar sessiz kalmalarının sebebi nedir? Ak Partinin değişik teşkilatlarında görev yapan bir takım insanlar neden teşkilat mensubu olduklarını gizlemektedir? Ak Parti teşkilatlarında görev almak utanç duyulacak bir şey değil, aksine onur duyulacak bir durumdur.