AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un su faturalarına yansıtılan fiyatlar hakkındaki eleştirisine “amaç, su faturasından bir gelir elde etmek değil, su tüketiminin ölçülü bir seviyeye çekilebilmesi için vatandaşlarımıza karşı farkındalık oluşturmak” şeklinde yanıt verdi.

AK Parti İl Başkanı Er’in açıklaması şöyle: “Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı su faturalarına yansıtılan fiyatlar hakkında her zaman ki klasik Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti ile vatandaşlarımızı manipüle etmeye devam etmektedir.

Partimizin Belediye Meclisi Grup Başkanı olarak  alınan kararlar ile su faturalarına yansıttığımız fiyat farkının başlıca sebepleri;  Yıllardır düşük gelen su fatura fiyatları rahatlığıyla ve günden güne artan nüfus oranı sebebi ile her alanda tasarrufsuz su tüketiminin önüne geçilmesi gerektiği düşünülerek bir çalışma yapılmıştır. Dört kişilik bir ailenin su tüketimi hesap edilerek bir ücret değerlendirmesine karar verilmiştir.

Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

Buradan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanına sesleniyorum. Bilinçsiz su tüketiminin ciddiyetine dair bir bilginizin olmadığı ve gelecek nesillerimize miras olarak bırakmamız gereken önemli değerlerimizi dikkate almadığınızı üstü kapalı bir şekilde enflasyon durumlarını ön plana çekip hemşerilerimize karşı manipüle eden ifadelerinize yer vermektesiniz. Parti Meclisimiz olarak amacımız su faturasından bir gelir elde etmek için değil su tüketiminin ölçülü bir seviyeye çekilebilmesi için vatandaşlarımıza karşı farkındalık oluşturmayı hedeflemektir. Vatandaşlarımızdan geri gelen dönüşler ile doğru karar aldığımızı görüyoruz. Önümüzde ki aylarda toplam tüketimi paylaşarak su kullanımında ki tasarrufu tüm hemşerilerimiz ile paylaşacağız. Ne yazık ki klasik CHP zihniyetinin gerçek hizmetin nasıl olması gerektiği hakkında bir bilgiye sahip olmadıklarını bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı’nın verdiği ifadeleri ile anlamaktayız.  İl başkanının su fiyatlarından manipülasyon yapmak yerine suyun tasarruflu kullanılmasına dikkat çekecek açıklamalarda bulunmasını beklerdim”.

Kaynak: Haber Merkezi