Davraz Kayak Merkezi 1995 yılından bu yana Isparta bölgesinin ve Göller Bölgesi'nin en önemli kış turizmi merkezi. Bu bölgede aynı zamanda birçok alternatif turizm olanağı da bulunuyor (dağcılık, kampçılık, doğa fotoğrafçılığı, kardan heykel yapımı, yürüyüş, yamaç paraşütü, futbol kampı etkinliği ve diğerleri) Ancak  Davraz, yüksek irtifa kamp merkezi olmasına rağmen, sadece kış turizmi faaliyetiyle sınırlı durumda.  Bu konumda olan diğer iller yaz mevsiminde spor kulüplerini ağırlarken, Isparta uluslararası ve ulusal ölçekte tanıtım eksikliği, yatırım ve finansman imkanlarının olmayışı, peyzaj yetersizliği gibi eksiklikler nedeniyle seyirci durumunda kalıyor.

ALEX DE SOUZA’NIN TERCİHİ BURDUR OLDU

Geçmiş yıllarda  Davraz  Kamp Merkezini tercih eden Antalyaspor’un,  yaz kampı tercihi bu yıl da  Burdur  Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tesisleri oldu. Takımın yeni teknik direktörü Alex Desouza MAKÜ’de tesisleri inceledi.  

PALANDÖKEN ZİRVEDE

Palandöken Dağı eteklerinde bulunan 2 bin rakımdaki Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezinde UEFA ve FIFA standardında 11 saha bulunuyor. Bunun yanında tesislerde modern soyunma odaları, masaj odaları ve fitness salonları yer alıyor. Temmuz- Ağustos döneminde Çaykur Rizespor ve Yılport  Samsunspor başta olmak üzere 8 Süper Lig kulübü ile 70 dolayında 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig takımı kamp için Erzurum’un yolunu tutacak.

AFYON SPORCU KAMP

Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü

MERKEZİ YÜKSELEN DEĞER

Sporcu kamp merkezinde yükselen şehirlerden biri de komşu ilimiz Afyonkarahisar. Bir çok spor kulübünün tercih ettiği Afyon Spor Kompleksinde 14 futbol sahası, 4 kapalı spor salonu var, bir yarı ve bir de tam olimpik yüzme havuzu, güreş eğitim merkezi, atletizm sahası, açık ve kapalı tenis kortları ile kulüplerin cazibe merkezi durumunda

TANITIMDA DA YOKUZ

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi cazibesine rağmen daha çok ziyaretçi çekmek için, başka illerde tanıtılıyor. İlin yetkili kişileri,  kayak merkezinin  bilbordlarını büyükşehirlerde yayınlatıyor.  Davraz Kayak Merkezi’nin tanıtımına ilişkin böyle bir çalışma bulunmuyor. 1.850 rakımındaki Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezinde 8 profesyonel futbol sahası, olimpik yüzme havuzu, kapalı basket, voleybol, hentbol sahası, fitness salonları yer alıyor. Bir zamanlar Süper Lig başta olmak üzere onlarca futbol kulübünü ağırlayan,  Davraz  Kayak Merkezi, o günlere dönüş için adımlar atılmasını bekliyor.

Afyon

Burdur

Erzurum

Muhabir: Ali Rıza Cesur