Milletvekili Halıcı Madencilik Faaliyetlerini Gündeme Taşıdı Milletvekili Halıcı Madencilik Faaliyetlerini Gündeme Taşıdı

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından döviz kurlarında görülen yükseliş ve dalgalanma, piyasalarda dikkatle takip ediliyor.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turundan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmanın devam ettiğine değinilirken, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının da piyasalardaki dengeleri etkilediği belirtiliyor. 25 Nisan'daki Para Politikası Kurulu toplantısında faiz oranının yüzde 50'de sabit tutulmasının ardından dolar kuru güne 32,20 liradan başladı. Euro kuru ise 35,15 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL kuru, 14 Mayıs seçimlerinden önce 19,57 seviyesindeyken, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerinin ardından 19,97'ye yükselmişti. Euro ise 28 Mayıs'ta 21,37 TL'den işlem görmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etmesiyle birlikte kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'in atanmasının ardından yapılan açıklamalarda, Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme çabasının ve kurala dayalı bir ekonomiye geçişin önemine vurgu yapıldı.

Merkez Bankası'nın faiz politikasında yaptığı değişikliklerle ilgili bilgi verildiği haberde, TÜİK'in açıkladığı yıllık enflasyon oranlarının yanı sıra asgari ücretin de temmuz ve aralık aylarındaki zam miktarlarına dikkat çekildi. Asgari ücretin temmuz ayındaki ara zamla 11 bin 402 liraya, aralık ayındaki zamla ise 17 bin 2 liraya yükseltildiği hatırlatıldı.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur