23.06.2022 tarihinden beri Isparta İl Temsilciliği görevini yürüten Dr. Sami Yalçınkaya, 5.06.2024 tarihinde üyelerle yapılan toplantıda oy birliğiyle alınan karar sonucu ve genel merkezin 25.06.2024 ve 106 nolu kararı ile Isparta İl Temsilciliği görevine yeniden atandı. Dr. Sami Yalçınkaya ile birlikte yeni yönetimde görev alan yürütme kurulu üyeleri de belli oldu.

İşte yeni yönetim kurulu:

Dr. SAMİ YALÇINKAYA

Jeoloji Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilcisi Sami YALÇINKAYA 1952 Karabük doğumludur. İlk-orta ve lise eğitimini Karabük’te tamamlamıştır. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Yüksek Mühendisliği Bölümünü bitirmiştir. 1989 Tarihinde İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalında eğitimini tamamlayarak (Isparta- Ağlasun Dolayının Jeolojisi) Doktor unvanını almıştır. 1976-1986 yılları arasında Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü Genel Müdürlüğünde, Baş Mühendis Kamp Şefi ve Proje Başkanı olarak, 1986-2007 tarihleri arasında DSİ 18. Bölge Müdürlüğünde (Isparta) 1986-1987 tarihleri arasında Jeoloji Yüksek Mühendisi, 1987-1993 tarihleri arasında Baş Mühendis, 1993-2007 tarihleri arasında Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. DSİ 18. Bölge Müdürlüğünde (Isparta) 21 yıl hizmet veren Sami YALÇINKAYA, Isparta-Afyon-Burdur-Konya (Akşehir-Tuzlukçu) illerindeki birçok; Büyük Su İşleri (Baraj), Küçük Su İşleri (Gölet), Hidro Elektrik Santrali (HES), Hidrojeolojik Etüt, Su Sondaj Kuyularının açılması işlerinde Planlama, Projelendirme ve Uygulama görevlerini yürüterek bölgenin gelişmesine büyük katkılarda bulunmuştur. 1998-2001 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü ile Akarçay (Afyon) Havzasının Hidrojeolojik Akım Modellemesi Projesinde ortak çalışmayı yürüterek yurt içi ve yurt dışında birçok yayın yapılmasına katkıda bulunmuştur.

2007-2015 tarihleri arasında ‘Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş.’ de Uzman Jeoloji Mühendisi olarak görev yaparak Azerbaycan da yürütülen, Tahtaköprü Su Ambarı (Barajı) ve Samur- Apsheron Su Varma (İletim Kanalları) sistemiyle ilgili olarak, Temel Su Uluslararası Mühendislik AŞ.’ti vasıtası ile Azerbaycan’da, Devleti Temsil eden, Türkiye’deki DSİ’nin karşılığı olan Azer Su’da Baraj, Hidroelektrik Santral ve İletim Kanallarının Jeolojik ve Jeoteknik konularına ilişkin müşavirlik hizmetlerini yürütmüştür.

2019-2021 tarihleri arasında TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve 2. Başkan, 23.06.2022 tarihinden beri Isparta İl Temsilciliği görevini yürüten Dr. Sami YALÇINKAYA, 05.06.2024 tarihinde üyelerimizle yapılan toplantıda oy birliğiyle alınan karar sonucu ve genel merkezi 25.06.2024 tarih ve 106 nolu kararı ile Isparta İl Temsilciliği görevine yeniden atanmıştır. Dr. Sami Yalçınkaya, Isparta’da uzun yıllardır avukatlık yapan Tülin YALÇINKAYA ile evli olup, 2 çocuk babasıdır. 

TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI ISPARTA İL TEMSİLCİ YARDIMCILARI

RAMAZAN SELCAN

1982 yılında Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü, 2004 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü tamamlamıştır. Meteoroloji genel Müdürlüğü bünyesinde Şef, İlçe Müdürü, İl Müdürü, Uluslararası Havalimanı Müdürü ve Bölge Müdür yardımcılığı görevlerini başarı ile yürüten Ramazan SELCAN, hâlihazırda DSİ 18. Bölge Müdürlüğünde (Isparta) Şube Müdürü, Kalite Yönetim Başmühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

SÜMEYRA DOĞAN BENSON

2004 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü tamamlamıştır. 2004-2008 yılları arasında ‘Göltaş Göller Bölgesi Çim San ve Tic. A.Ş.’ OHSAS 18001 Yönetim temsilcisi olarak, 2004 yılından günümüze ‘Denizler Çevre Ltd.Şti.’ firmasının kurucu ortağı olarak; ‘ÇED raporları, Zemin ve Temel Mühendisliği Değerlendirmeleri, Jeolojik-jeoteknik Etüd Çalışmaları’ alanlarında hizmet vermeye devam etmektedir.

ONUR TUNCEL

2009 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü, 2018 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünde Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır. 2011 yılından beri ‘Gürdal Jeoteknik A.Ş.’ firmasında Isparta ve çevre illerde ‘Zemin ve Temel Mühendisliği Değerlendirmeleri, Jeolojik-jeoteknik Etüd Çalışmaları’ alanlarında hizmet vermeye devam etmektedir.

GÖKHAN OTRU

2010 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü tamamlamıştır. 2010 yılında kurucusu olduğu ‘OTRU Mühendislik İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti’ firması ile Isparta ve çevre illerde ‘Zemin ve Temel Mühendisliği Değerlendirmeleri, Jeolojik-jeoteknik Etüd Çalışmaları’ alanlarında hizmet vermeye devam etmektedir.

TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI ISPARTA İL TEMSİLCİLİĞİ YEDEK ÜYELERİ

EŞREF BİROL ÖZGÜL

1986 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü, 2013 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır. 1986 yılında DSİ 19. Bölge Müdürlüğü emrinde Jeoloji Mühendisi olarak göreve başlayan Eşref Birol ÖZGÜL, 1993 yılında DSİ 18. Bölge Müdürlüğüne atanmıştır. DSİ 18. Bölge Müdürlüğünde 1993-2007 tarihleri arasında Jeoloji Mühendisi, 2007-2013 yılları arasında Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. Hâlihazırda DSİ 18. Bölge Müdürlüğünde (Isparta) Jeoteknik Hizmetler Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır.

SERHAT DEMER

2000 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü, 2016 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır. 2013 yılında A sınıfı İş güvenliği uzmanlığı belgesini almıştır. 2000 yılında kurucusu olduğu ‘Atılım Mühendislik’ firması ile Isparta ve çevre illerde ‘Zemin ve Temel Mühendisliği Değerlendirmeleri, Jeolojik-jeoteknik Etüd Çalışmaları’ alanlarında hizmet vermeye devam etmektedir.

Doç.Dr.Erhan ŞENER

2001 yılında Süleyman Demirel Üniversite Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimini de SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalında tamamlamıştır. Yüksek Lisans tezinde “Coğrafi Bilgi Sistemleri Tabanlı Akifer Kirlenebilirlik Haritalarının Çok Kriterli Karar Verme Analizleri Kullanılarak Hazırlanması: Eğirdir Gölü Havzası Örneği” ve Doktora tezinde ise “Küresel İklim Değişikliğinin Eğirdir Gölü Havzasına Etkileri ve Kuraklık Analizi” adlı çalışmaları gerçekleştirmiştir.

Halen Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde görev yapmakla birlikte aynı zamanda Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü olarak görev yapmaktadır. 

AHMET ÇAPKIN

2017 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü, 2014 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır. Hâlihazırda Isparta Belediyesinde Mühendis kadrosunda İşletme Müdürlüğü görevini yapmaktadır.

Gül yağı fiyatında gerileme dönemine girdik Gül yağı fiyatında gerileme dönemine girdik

ABDURRAHMAN BURAK UYSAL

2017 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü tamamlamıştır. 2017-2023 yılları arasında Madencilik sektöründe faaliyet göstermiş, Mermer Ocak Şefliği, Yetkilendirilmiş Tüzel Kişi (YTK) ve İhracat Satış Temsilcisi (Mermer Blok) olarak Burdur, Ankara , Afyon ve Isparta İllerinde çalışmalar yapmıştır.

Aslen Ispartalı olan UYSAL, 2023 yılında Isparta’da Safir MühendislikABU firmasını kurmuş, Madencilik, Zemin ve Temel Mühendisliği Değerlendirmeleri, Jeolojik-jeoteknik Etüd Çalışmaları’ alanlarında hizmet vermeye devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi