Türkiye'nin önemli kerevit (tatlı su ıstakozu) üretim havzalarından biri olan Eğirdir Gölü'nde av yasağının kalkmasıyla birlikte kerevit avcılığı başladı. Bu yıl avlanan yüksek miktardaki kerevit, bölge balıkçılarının yüzünü güldürdü.
Eğirdir Gölü, ülkenin kerevit üretiminde yaklaşık yüzde 20'sini tek başına karşılama potansiyeline sahip önemli bir kaynak.
Av yasağının kalkmasıyla birlikte gölde başlayan kerevit avcılığı, yüksek verimle devam ediyor. Balıkçılar, yakaladıkları kerevitlerin kalitesinden ve miktarından memnuniyet duyduklarını belirtti.
Bu bereketli sezonun, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlaması ve Eğirdir Gölü'nün su ürünleri potansiyelini bir kez daha kanıtlaması bekleniyor.





