Isparta’nın içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Darıderesi 2 Göleti bu yıl içinde bitecek. Kuruma tehdidi altında olan Eğirdir Gölün’den sene sonundan itibaren su alınmayacak.

O ziyaretin detaylarını AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Haber32’ye anlattı. Eğridir Gölü’ne cansuyu olacak 43 milyon metreküp su taşıma işi için yakın zamanda ihaleye çıkılacağını kaydeden Milletvekili Gökgöz “ Isparta’nın içme suyu ihtiyacına yanıt verecek olan Darıderesi 2 Göleti’ni bu yıl içinde tamamlıyoruz. Artık sene sonundan itibaren Eğirdir Gölü’nden içme suyu alınmayacak” dedi.

VAHŞİ SULAMA BİTECEK

Eğirdir Gölü’nü korumak adına vahşi sulamadan vazgeçilmesi için öncelikle Yalvaç Hoyran, Gelendost ve Aksu Yılanlı kapalı sulama sistemleri ve Atabey Akçay Barajı’nın bitirilmesi konusunda görüşme yaptıklarını kaydeden Gökgöz, Dünya Bankası destekli Senirkent ve Atabey  sulama projelerinin  bitirilmesi noktasında takibin sürdüğünü de ifade etti.

AĞAÇLARI KURUTAMAYIZ

Gölü korumak kadar, tarımın da sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu belirten Gökgöz  “Vali Bey Eğirdir Gölü ile ilgili kısıtlı su verileceğini açıkladı. Tabi bu yağışlarla ilgili bir durum. Sulama sezonu başladı. Evet gölü koruyacağız ama bir taraftan da o bölgedeki ağaçları kurutamayız. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından dengeyi gözeterek su verilecek” dedi.

Seyir Halindeki Otomobil Elektrik Direğine Çarptı Seyir Halindeki Otomobil Elektrik Direğine Çarptı

Muhabir: Nadir Öngören