Türkiye genelinde ekmek fiyatlarına zam geldi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 1 Ağustos 2025 itibarıyla ekmek fiyatlarının yüzde 20 oranında artırıldığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle birlikte ekmeğin kilogram fiyatı 75 TL olarak belirlendi.
Isparta’da Yeni Ekmek Fiyatları
Zamlı tarifeye göre Isparta’da:
200 gram ekmek: 15 TL
270 gram ekmek: 20 TL
fiyatıyla raflardaki yerini alacak.
"Amaç Yeni Zamsız Süreç"
Balcı, yılbaşında kilogram fiyatının 62,5 TL olduğunu hatırlatarak, özellikle un, maya, enerji ve işçilik maliyetlerindeki artışların bu fiyat güncellemesini zorunlu hale getirdiğini ifade etti. Ayrıca federasyon tarafından ülke genelindeki fırıncı odalarına gönderilen genelgede, kilogram fiyatının 75 TL’yi aşmaması yönünde uyarıda bulunuldu.
Balcı, hedeflerinin yıl sonuna kadar fiyatı sabit tutmak olduğunu belirterek, "Ocak ayına kadar yeni bir zam yapmadan ekmeği 75 lirada tutmayı amaçlıyoruz" dedi.




