Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Osman Zabun ve Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin ile birlikte Isparta elmasının ihracat sorunları için Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile TBMM’de görüştü.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile yapılan görüşmede, Isparta elmasının ihracattaki yeri ve önemi vurgulanırken, Isparta elmasının ihracat sorunları ve çözüm önerileri ile Mısır’ın dünya elma ithalatındaki durumu değerlendirildi.

Isparta’da Döner Ekmeğe Yeniden Zam Geldi Isparta’da Döner Ekmeğe Yeniden Zam Geldi

Başkan Hüdai Şahin, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a soğuk hava depolarında satılmayı bekleyen elma fazlalığını ve ihracatta yaşanan sorunların biran önce çözülmesi yönünde detaylı bilgi verdi. Konuşmalarında Mısır’ın elma ihracatındaki önemini vurgulayan Başkan Şahin, özellikle Mısır ile yapılmış olan serbest ticaret anlaşması kapsamına elmanın da yer verilmesi, ihracatımızın önünü açacağı vurgusunu yaptı. Kaybedilecek vaktin olmadığını değinen Sayın Şahin, çalışmaların biran önce tamamlanması ve hızlandırılması talebinde bulundu.

Ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, ihracatta yaşanan sıkıntıların gündeminde olduğu ve çözüm yolunda gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladı.

Görüşme sonrasında Başkan Şahin, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a Isparta’yı simgeleyen halı, gülsuyu ve gül yağı takdim etti.

Haber Merkezi