Milletvekili Halıcı Madencilik Faaliyetlerini Gündeme Taşıdı Milletvekili Halıcı Madencilik Faaliyetlerini Gündeme Taşıdı

SGK'nın borçlulara tanıdığı taksit imkanı artık en fazla 6 taksitle sınırlı. Borçlar peşin veya bu kadar taksitle tahsil ediliyor.

Özellikle SGK'ya olan borçlarını ödemeyenler için e-haciz sistemi devreye alındı. Bu sistem, kurumun alacaklarını hızlı bir şekilde tahsil etmesini sağlıyor ancak beraberinde ek masraflar ve vatandaşlar için zorluklar da getiriyor.

SGK, emeklilik maaşı haksız yere alanlarla da mücadele ediyor. Hatalı emeklilik hesaplamaları yapılan kişilerden son 5 yılda alınan emekli maaşları ve sağlık harcamaları geri isteniyor. Yasal faizlerle birlikte bu ödemeler tahsil ediliyor ve emekli maaşları kesiliyor.

Ayrıca, prim ödeyip çalışmadığı halde emekli olan kişilere de sıkı denetimler uygulanıyor. SGK, bu tür durumları tespit ettiğinde yapılan tüm ödemelerin geri istenmesi yoluna gidiyor.

SGK denetimleri, ayrıca babalarından ölüm aylığı almak için eşlerinden resmi olarak ayrılan ancak aynı evde yaşayan kişileri de kapsıyor. Bu kişilerin emekli maaşları kesiliyor ve son 5 yıllık ödemeler geri talep ediliyor.

SGK’ya borçlu olan vatandaşlar için uygulanan bu sıkı politikalar, haciz işlemlerinin hızla başlatılmasına ve icralık duruma düşmelerine yol açabiliyor

Editör: Ali Rıza Cesur