Eski ETSO Başkanı Nuri Önal Hayatını Kaybetti
Hayatı ve İş Hayatı
1950 yılında Elazığ’da dünyaya gelen Nuri Önal, iş hayatına sigortacılık sektöründe başladı. Ticaretteki başarıları ve liderliği ile öne çıkan Önal, ETSO başkanlığı döneminde şehrin ekonomik ve ticari gelişimine katkı sağlayacak birçok projeye imza attı. Elazığ iş dünyasının sorunlarına çözüm üretme noktasında aktif rol üstlendi.
Siyasi Kariyeri
Nuri Önal, siyaset hayatında da önemli bir figür olarak yer aldı. Doğru Yol Partisi (DYP) çatısı altında uzun yıllar aktif siyasette görev yaptı. 1991 seçimlerinde DYP’den Elazığ milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Buna rağmen halkın takdirini kazanan Önal, her zaman yapıcı ve ölçülü tavırlarıyla tanındı.
Cenaze Bilgileri
Elazığ kamuoyunda sevilen bir isim olan Nuri Önal’ın cenazesi, 5 Ekim Pazar günü Aziziye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verilecek.




