Prof. Dr. Kara, sosyal medya hesabından elektrik fiyatlarına dair ciddi bir zamın yaklaştığını açıkladı.

Prof. Dr. Kara, tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkiyi gösteren bir grafik paylaşarak, "Elektriğe ciddi zam geleceğini" belirtti ve zam tarihini Temmuz-Ağustos ayları olarak işaret etti.

Gül 2 Sanayi Sitesi inşası 26 dükkanla başladı Gül 2 Sanayi Sitesi inşası 26 dükkanla başladı

Paylaşılan grafik, 2023'ün ilk dört ayında elektrik fiyatlarının nispeten sabit kalırken, TÜFE'de ise artış görüldüğünü gösteriyor. Bu durum, elektrik fiyatlarında önümüzdeki dönemde ciddi bir artışın beklendiğini gösteriyor.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu da doğalgaz ve elektrik zamlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geçen yıl başlayan ve 1 Mayıs itibariyle sona eren doğalgaz indiriminin ardından faturaların yaklaşık 150-170 lira daha fazla geleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 Nisan ayında duyurduğu ücretsiz doğal gaz kullanımının Mayıs ayıyla birlikte sona erdiğini hatırlatan Babuşcu, bu durumun da faturalara yansıyacağını ifade etti.

Özellikle seçim öncesinde doğalgaz ve elektrik fiyatlarında artışın gerekliliğine vurgu yapan Babuşcu, BOTAŞ'ın yaklaşık 20 milyar dolarlık borcu olduğunu da dile getirdi.

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki bu olası artışlar, vatandaşların ekonomik yüklerinin daha da artmasına neden olabilirken, yetkililerin alacakları önlemler ve açıklamalar merakla bekleniyor.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur