Isparta'nın Tarihi Toptancılar Pazarı'nda 35 yıldır çakmak tamiri ve gaz basımı işi yapan ve "Çakmakçı Ramazan" olarak bilinen Ramazan Yıldız, uzun yıllardır esnaflık yapmanın deneyimlerini paylaştı. Yıldız, esnaflık mesleğinin eskiye nazaran giderek azaldığını ve bu tür işleri yapan insanların sayısının azaldığını da dile getirdi.

MESLEĞİMİZ BİTİYOR

YIldız ifadlerinde;"Bu mesleği uzun yıllar boyunca sürdürmek, benim için büyük bir gurur kaynağı. Ancak gözlemlediğim kadarıyla, eskiye nazaran bu tür geleneksel esnaflık meslekleri giderek azalmakta. Benim gibi bu işi sürdüren insanların sayısı çok azaldı. Bu işin inceliklerini öğrenmek ve müşteri ilişkilerini güçlendirmek, her zaman önceliklerim oldu. İşimi severek yapıyorum" dedi.

ESNAF DÜRÜST OLMALI ÇÜNKÜ KABİR AZABI VAR

Yıldız ifadelerinde; "İşimi her zaman dürüstlük ve kaliteyle yapmaya çalışıyorum. Çünkü inancım gereği, kabir azabının olduğuna inanıyorum. Binlerce insan toprağın altında yatıyor ve bu dünyada yaptığımız işlerin ahirette de hesabını vereceğiz. Bu nedenle işimi düzgün ve dürüst bir şekilde yapmaya özen gösteriyorum" şeklinde konuştu.

Ramazan Yıldız, bu geleneksel mesleği sürdüren az sayıdaki kişiden biri olarak işini sürdürmenin gururunu yaşadığını ifade etti. 

Olgunlaşmamış Karpuz ve Kavun Ayıplı Ürün Statüsünde Olgunlaşmamış Karpuz ve Kavun Ayıplı Ürün Statüsünde

Haber/Ali Rıza Cesur