Feci Kazada 2 Kişi Hayatını Kaybetti Feci Kazada 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Bu kapsamda, yabancıların uygulandığı gibi artık yerli vatandaşlar için de ev alım satımlarında ekspertiz raporunun talep edilmesi gündeme geldi.

Ekonomik zorluklarla boğuşan hazine için yeni gelir kaynakları arayışı devam ederken, vergi denetimleri artırılarak vergi kaçaklarının önlenmesi için çalışmalar yapılıyor.

Ev alım satımlarında belediyelerin belirlediği emlak vergisi rayiç bedeli üzerinden alınan harç ve gelir vergisinin tam olarak tahsil edilebilmesi için ekspertiz raporu talebinin gündeme gelmesi planlanıyor. Bu uygulama halihazırda yabancılar için geçerli.

Şu anda ev almak veya satmak isteyen yabancılar, tapu işlemlerinde gayrimenkul ekspertiz raporunu beyan etmek zorunda. Ancak yerli vatandaşlar için bu uygulama henüz geçerli değil.

Mevcut durumda, alım satım işlemlerinde gerçek satış bedeli yerine belediyelerin belirlediği vergi değeri kullanıldığı için vergi kayıpları yaşanabiliyor. Ayrıca, gayrimenkulü geriye dönük 5 yıl içinde satın almış olanlar, bu gayrimenkulü sattıklarında değer artışı kazancı üzerinden gelir vergisi ödemek zorunda kalıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gündeme aldığı bu adım, ev alım satım işlemlerinde gelir kayıplarını önlemeyi ve gelirini artırmayı hedefliyor.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur