Yeni düzenleme ile ev hanımlarının sosyal güvenlik sistemine sigortasız ya da aktif sosyal sigortası bulunmayanların da dahil edilmesi hedefleniyor. Buna göre, ev hanımlarının sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Ancak bu düzenlemeden yararlanabilmek için tek şart, 18 ila 65 yaş arasında olmak.

Hibrit Araçlara ÖTV İndirimi Getirildi Hibrit Araçlara ÖTV İndirimi Getirildi

Ev hanımlarının sosyal güvence kapsamına alınmasıyla birlikte sağlık hizmetlerinden de ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Ayrıca, SSK ve BAĞ-KUR primlerinin eşitlendiği durumda kısmi emeklilik şartı olan 5 bin 400 gün, 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu düzenlemenin hayata geçirilmesi için sürecin başladığını belirtti. Torba Reform Kanunu'nda yer alan düzenlemeler arasında ev hanımlarına emeklilik, kademeli emeklilik ve prim eşitlemesi gibi birçok çalışmanın yer aldığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, "Ev hanımlarına prim desteği çalışmalarımıza başladık. İsteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Bu düzenlemeler orta vadede gerçekleştirilecektir." açıklamasında bulundu

Kaynak: Haber Merkezi