Evlenecek ya da evini düzecekler dikkat! Mobilya sektöründe hareketli günler yaklaşıyor. Yaz mevsimi öncesinde durgunluk yaşanan sektör, düğünlerin artmasıyla hareketlenmeye hazırlanıyor. Ancak evlenecek çiftler ve evini yenilemek isteyen aileler için maliyetler endişe verici bir seviyeye ulaştı. Patronlar Dünyası'na konuşan sektör temsilcileri, yeni bir ev düzmenin maliyetini ve sektörün durumunu değerlendirdi.

Uyuşturucu Satışına Büyük Operasyon: 25 Adrese Baskın Uyuşturucu Satışına Büyük Operasyon: 25 Adrese Baskın

Mobilya Sanayi İşadamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Nuri Gürcan, mobilya fiyatlarında yıllık bazda yüzde 75 civarında bir artış yaşandığını belirtti. Bu artışın nedeni olarak hammadde ve işçi masraflarındaki yükselişi gösteren Gürcan, fiyatların düşmesinin mümkün olmadığını ve zam olmadan mevcut seviyelerde kalabileceğini ifade etti. Ancak asgari ücret ve maaşlardaki artışın mobilya fiyatlarındaki yükselişi durdurabileceğini ve birkaç yıl içerisinde fiyatların normale dönerek ucuzlayabileceğini söyledi.

Koronavirüs salgını sürecinde yaşanan fiyat artışları nedeniyle mobilya üreticileri, ham madde ve stok sorunuyla karşı karşıya kalmıştı. Ancak MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan, ham madde sorununun artık çözüldüğünü belirtti. Bununla birlikte artan maliyetler nedeniyle geçen yılın aynı döneminde ortalama 45 bin liradan başlayan düğün paketlerinin (yatak odası+yemek odası+oturma grubu) alt limitinin bu yıl 75 bin lirayı aştığını ifade etti.

Ürünlerin ortalama fiyatlarına bakıldığında ise bir önceki yıla göre oturma gruplarının fiyatının 15 bin liradan 25 bin liraya, yemek takımlarının fiyatının 11 bin liradan 20 bin liraya, yatak odası takımlarının fiyatının da 20 bin liradan 30-35 bin liraya yükseldiği görülüyor.

Sektörde şu anda yaşanan durgunluğa dikkat çeken Modoko Başkanı Koray Çalışkan, "Şu anda gezen var ama alışveriş yok. Seçim sonrası dönemde hızlanacak diye bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Evlenecek çiftler ve evini yenilemek isteyen aileler için mobilya sektöründe fiyatlar yüksek seviyelerde seyrediyor. Zam olmadan fiyatların düşmesi beklenmiyor ve sektördeki hareketliliğin seçim sonrasıyla birlikte artması öngörülüyor.