Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar kredi kartlarını daha sık kullanmaya başladı. Faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte kart borçlarındaki gecikme faizi de arttı. 6 Nisan 2024'ten itibaren alınan kararla, kredi kartı borcunun asgari ödeme tutarına kadar olan kısmı için en fazla aylık yüzde 4,55 gecikme faizi uygulanacak. Dönem borcunun asgari ödeme tutarı dışında kalan kısmı için ise en fazla aylık yüzde 4,25 akdi faiz uygulanabilecek.

Faiz oranlarının yüksek olmasına rağmen kredi kartlarını kullanmaya devam eden birçok vatandaş, borçlarını ödemekte zorlanıyor. Borcunu ödeyemeyen vatandaşların sayısı artarken, durumun vahametini gözler önüne seren tablo açıklandı.

Yasal Takibe Düşenlerin Sayısı Açıklandı

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bireysel kredi kartı borçlarıyla ilgili çarpıcı verileri paylaştı. Babuşcu, 2023 ve 2024 yıllarını karşılaştırarak bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısının Ocak-Nisan 2024 döneminde 429 bin olduğunu açıkladı. Aynı dönem için bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısının ise 355 bin kişi olduğunu belirtti.

Tunç Şatıroğlu'ndan Yanıt Geldi

Babuşcu'nun paylaşımına ekonomist Tunç Şatıroğlu da yanıt verdi. Şatıroğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda Babuşcu'nun verilerini alıntılayarak, "Program çalışıyor, bizim bazı alanlarda öngördüğümüzden çok daha güçlü bir şekilde çalışıyor" yorumunu yaptı.

Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

Ekonomik kriz ve yükselen faiz oranları, kredi kartı kullanıcılarını zorlamaya devam ederken, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşların sayısı da hızla artıyor

Kaynak: Haber Merkezi