Fay hattı üzerinde bulunan 18 ilin, özellikle Maraş ve Hatay gibi büyük risk altında olduğunu belirten Görür, bu iller arasında Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkâri'nin bulunduğunu açıkladı.

Görür, bu illerde yaşayanların doğrudan bir fay hattı üzerinde bulunduklarını ve bu fayın altındaki diğer fay hatlarının oldukça güçlü olduğunu vurgulayarak, her bir kentin 7 ve üzeri deprem riskine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu illerde olası bir depremin zarar ve kayıplarının anormal derecede yüksek olabileceği konusunda uyardı.

Prof. Dr. Naci Görür'ün bu çarpıcı açıklamaları, Türkiye'nin deprem riski altındaki bölgelerinde yaşayanları tedirgin etti. Uzmanın vurguladığı gibi, toplumun deprem hazırlıklılığını artırmak ve bu uyarıları ciddiye almak büyük önem taşıyor.

BURDUR DEPREMİ ISPARTA’YI DA YIKAR

Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Savruldu Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Savruldu

Prof. Dr. Naci Görür'ün bu çarpıcı açıklamaları, Türkiye'nin deprem riski altındaki bölgelerinde yaşayanları tedirgin etti. Uzmanlar Burdur’da şiddetli deprem olması durumunda Isparta’nında aynı şekilde etkileneceğini söylüyor. Isparta halkının deprem hazırlıklarını artırması ve bu uyarıları ciddiye alması büyük önem taşıyor.

CUMHURİYET CADDESİNDE KALE GİBİ BİNANIN KOLONLARI ŞOK ETTİ

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Cumhuriyet Caddesi üzerinde kale gibi gözüken binanın yıkımına başlandı. Yıkım esnasında kolonları görenler şok oldu. Isparta’da bunun gibi yüzlerce bina acil dönüştürülmeyi bekliyor.  Haber: Ali Rıza Cesur

Editör: Şükrü Altuğ