Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri “Profesyonel Gazetecilik Projeleri” dersi kapsamında hazırladıkları projelerinin sunumu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi B Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

“Profesyonel Gazetecilik Projeleri” dersi kapsamında düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını yapan Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Güllüpunar projelere dair bilgiler verdi. Prof. Dr. Güllüpunar şöyle konuştu; “Öğrenciler, 4 yıl boyunca almış oldukları teorik ve pratik eğitimi birleştirerek bir iletişim projesine dönüştürdüler. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikte 2023-2024 eğitim öğretim güz ve bahar dönemi boyunca öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları izledik. Projelerin TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması gibi ulusal çapta düzenlenen organizasyonlarda derece alabileceği düşüncesi ortaya çıktı. Dolayısıyla bu projeler farklı yarışmalarda fakültemizin ve üniversitemizin temsili açısından önemli bir kaynak oluşturuyor. Bu bakımdan ben hem bölümümüz hocalarına hem de son sınıf öğrencilerimize başarılı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca son sınıf öğrencilerimize de bundan sonraki hayatlarında başarılı ve mutlu bir gelecek diliyorum.”

Dönem sonunun yaklaşmasıyla beraber son sınıf öğrencilerinin mezuniyet heyecanı artarken, Gazetecilik Bölümü öğrencileri de projelerini sundu. Farklı konu başlıklarında hazırlanan projeler; “basılı gazete haberi”, “belgeseller”, “ana haber bülteni” gibi birbirinden farklı konulardan oluştu. Yapılan her sunum sonrasında projeye dair izleyicilerden gelen sorular cevaplandı. Yabancı uyruklu öğrenciler tarafından hazırlanan belgesel projesinde ise farklı ülkelerin kültürel yaşantıları aktarıldı. Hazırlanan belgesel içeriğinde aralarında İspanya ve Endonezya’nın da bulunduğu farklı ülkelerin kültürel öğeleri paylaşıldı.

Farklı öğrencilerin hazırladıkları sunumlar; Prof. Dr. Hasan Güllüpunar, Doç. Dr. Hatice Kılınç, Doç. Dr. Nedret Çağlar, Doç. Dr. Seyfi Kılıç, Doç. Dr. Şakir Güler, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gazali Demirtaş ve Dr. Öğr. Üyesi Harun Dağ danışmanlığında hazırlandı.

Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Ediyor Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Ediyor

Kaynak: SDÜ Bülten