Emlak sektöründe kariyer yapmaya başlayan Sarıkaya, özel bir emlak firmasında üç yıl üst üste en çok satış yapan eleman seçildi. Isparta'daki konut piyasasını inceleyen Sarıkaya, 2024 yılında konut talebinin artacağını belirtiyor. Ancak, mevcut konut arzının talebe yetemediği bir dönemde, yeni konutlara olan ihtiyacın ön plana çıktığını ifade ediyor.

Faiz kararlarının da kentteki konut piyasasını etkilediğini vurgulayan Sarıkaya, Isparta'nın farklı mahallelerinde daire fiyatlarının değişiklik gösterdiğine dikkat çekiyor. Özellikle Iyaş çevresindeki dairelerin kolay kiralanabilir olduğunu belirten Sarıkaya, öğrencilerin yoğun ilgisinden dolayı bu bölgelerdeki konutların talep gördüğünü söylüyor. Ancak, Halıkent gibi diğer bölgelerde dairelerin kolay kiralanamadığını, bu nedenle fiyat farklılıkları olduğunu ifade ediyor.

Sarıkaya, Isparta'da apart dairelerinin şu anda minimum 700 bin ile 1.5 milyon arasında değiştiğini belirtiyor. Deregümü'nde 2+1 dairelerin 2 ila 3 milyon arasında, Hızırbey Mahallesi'nde 3+1 dubleks dairelerin 2 ila 5.5 milyon arasında seyrettiğini açıklıyor.

4 yıldır emlak sektöründe olanve bu sektörde iddialı olduğunu belirten Berkay Sarıkaya: "Isparta'da emlak sektörü, özellikle konut piyasası önemli bir dinamizme sahip. Şehrimize üniversite eğitimi için gelen bir öğrenci olarak başladığım bu yolculuk, kariyerime dönüştü. 3 yıl üst üste en çok satış yapan eleman seçilmek, benim için büyük bir gurur kaynağı. 4 yıldır bu sektördeyim bunun Isparta'daki konut piyasasının geleceği üzerine yaptığım analizler, 2024 yılında artan talebin öne çıkacağını gösteriyor. Özellikle şu anda gördüğümüz gibi merkezi konumlara yakın daireler, talep görmeye devam edecek. Ancak, yatırım yapacaklara önemli bir tavsiyem var: Bugünün arsası, yarının konutu olacak. Bu yüzden Isparta'da en iyi yatırım arsa ve tarla olarak öne çıkıyor. Bu alanda yapılacak yatırımların uzun vadede kazançlı çıkacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Güçlendirmelerde Skandal! Isparta Valiliği Soruşturma Başlattı Güçlendirmelerde Skandal! Isparta Valiliği Soruşturma Başlattı

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur