Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “Mikroişlemci Tabanlı Denetleyiciler” dersinde geliştirdikleri araç projelerinin sunumlarını gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Turgay Aydoğan’ın dersi kapsamında 230 öğrencinin tasarladığı ve kodlarıyla hayat verdiği 77 araç, “Otonom Araba" ve "Hızlı Olan Kazansın" temalı iki kategoride yarıştı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen yarışmanın ilk gününde hazırlanan parkurda engellere çarpmadan ve belirlenen kurallar çerçevesinde süreye karşı yarışan araçlar, mobil uygulama üzerinden otonom sürüş modunda çalıştı. İkinci gününde ise pistte öğrencilerin geliştirdikleri mobil uygulama yardımıyla kablosuz uzaktan kontrol edilen araçlar birbirlerine karşı teke tek olarak yarıştı. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışlarda ayrıca özgün tasarımlarıyla dikkat çeken araçlar arasından yarışmaları izleyenlerin verdikleri oyla “En İyi Tasarımlı Araç” seçildi.

Güçlendirmelerde Skandal! Isparta Valiliği Soruşturma Başlattı Güçlendirmelerde Skandal! Isparta Valiliği Soruşturma Başlattı

Yarışma sonunda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Özdemir, dereceye giren öğrencilere ödüllerini, etkinliğe katılan 230 öğrenciye katılım belgelerini verdi.

Kaynak: SDÜ Bülten