Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 8–14 Mart Dünya Glokom Haftası kapsamında uzmanlar, glokom hastalığına dikkat çekti.

Proje ile Hayvancılıkta Maliyetler Yarıya İndi
Proje ile Hayvancılıkta Maliyetler Yarıya İndi
İçeriği Görüntüle

Görme kaybına yol açabilen bu hastalığa karşı farkındalık oluşturmanın ve erken teşhisin büyük önem taşıdığı vurgulandı. Halk arasında “göz tansiyonu” olarak bilinen glokomun, görme sinirine zarar veren ve çoğu zaman belirti vermeden ilerleyen sinsi bir hastalık olduğu belirtildi.

Uzmanlardan Uyari Glokom Korluge Neden Olabilir 4

Dünyada yaklaşık 80 milyon kişinin glokomla yaşadığı ifade edilirken, 40 yaş üstü olmak, diyabet ve yüksek miyopi gibi durumların hastalık riskini artırdığı kaydedildi.

Uzmanlar, glokomla mücadelede en önemli adımın erken teşhis olduğunu belirterek, 40 yaş üzerindeki bireylerin düzenli göz muayenesi yaptırması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi