Bir vatandaşın seyyar simitçiden aldığı simidin içinden plastik poşet parçası çıkması büyük şaşkınlık ve tepkiye neden oldu.
Edinilen bilgilere göre olay, IYAŞ AVM karşısında bulunan bir seyyar simitçide yaşandı. Simidi satın aldıktan sonra yemeye başlayan vatandaş, simidin iç kısmında devasa büyüklükte plastik poşet parçası olduğunu fark etti. Karşılaştığı manzara karşısında kısa süreli şok yaşayan vatandaş, duruma sert tepki gösterdi.
Yaşadıklarını anlatan vatandaş, “Bir simidin içinden plastik poşet çıkması kabul edilemez. Bu durum insan sağlığı açısından son derece tehlikeli. Gerçekten pes dedirten bir olay” ifadelerini kullandı.
Son dönemlerde gıda güvenliği ve hijyenle ilgili şikâyetlerin arttığına dikkat çeken vatandaş, özellikle seyyar gıda satıcılarının daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguladı. Olayın çevrede duyulmasının ardından birçok kişi de benzer durumların yaşanmaması için yetkililere çağrıda bulundu.
Yaşanan bu olay, seyyar gıda satışlarında hijyen ve denetim konusunun ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar, halk sağlığını tehdit eden bu tür ihmallerin önüne geçilmesini istiyor.





