Uluslararası piyasalardaki ekonomik dalgalanmalara rağmen, gram altın güvenli liman arayışındaki yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor.

Seyir Halindeki Otomobil Elektrik Direğine Çarptı Seyir Halindeki Otomobil Elektrik Direğine Çarptı

Global piyasalarda ons altın, enflasyon endişeleri ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle değer kazanırken, gram altın da bu yükselişe paralel olarak tarihi bir rekor kırdı. Ons altın 2 bin 177 dolar seviyelerini gördüğünde, gram altın da 2 bin 420 liraya kadar çıktı. Bu yükseliş, iç piyasada da hareketlilik yarattı. Isparta'daki kuyumcularda adeta iğne atsanız yere düşmeyecek kadar yoğun bir kalabalık oluştu.

Fiyat artışlarına ilişkin değerlendirme yapan Alper Altınış, "Altın son 10-15 gündür yükseliş trendinde. Orta Doğu'daki belirsizlik ortamı ve ABD Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalar altın fiyatlarının dalgalanmasına neden oldu. Vatandaşlar enflasyondan korunmak için altına yöneliyor. Ülkemizde gram altın uzun vadeli bir yatırım aracı olarak tercih ediliyor. Isparta'da gram altının ortalama fiyatı 2 bin 420 lira, çeyrek altın 4 bin lira ve tam altın 16 bin liradan satılıyor" şeklinde konuştu.

Haber/ Özge Çelik

Editör: Ali Rıza Cesur