Ispartalılar Bu Çiçeğe Dikkat Kopamanın Cezası 244 Bin Lira Ispartalılar Bu Çiçeğe Dikkat Kopamanın Cezası 244 Bin Lira

Bu olayın haber olması üzerine PTT'den detaylı bir açıklama geldi.

PTT açıklamasında, UETS'in alıcı olarak tanımlı hesap sahiplerinin düzenli olarak hesaplarına giriş yaparak tebligatlarını kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı. Tebligat Kanunu gereği elektronik tebligatın, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen 5. günün sonunda yapılmış sayıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, gerçek kişiler için e-tebligat hesaplarının isteğe bağlı olarak müşterilerin online başvuruları ya da PTT müdürlüklerine yapılan başvurularla açılabildiği belirtildi. Zorunlu alıcı hesaplarının ise ilgili kamu kurumlarından iletilen bilgiler doğrultusunda oluşturulduğu ve hesap sahibi tarafından aktif edilerek kullanıma açıldığı ifade edildi. Ayrıca, hesabın kim tarafından hangi doğrulama yöntemi ve hangi IP adresinden açıldığına dair delillerin saklandığı ve iletişim bilgilerinin doğrulanmasının önemine vurgu yapıldı.

UETS'te tebligat göndermeye yetkili olan kamu kurumlarının tebligat gönderebildiği, gerçek kişi kullanıcıların herhangi bir gönderim yetkisinin bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, alıcı olarak tanımlı hesap sahiplerinin düzenli olarak hesaplarına giriş yaparak tebligatlarını kontrol etmelerinin önemi vurgulandı. Tebligatların elektronik adreslere ulaştığı tarihi izleyen 5. günün sonunda yapılmış sayıldığı ve iletişim bilgilerinin doğrulanması gerektiği ifade edildi